{{ message.message }}
{{ button.text }}

Proef Papadag

Het is alweer een week geleden dat mijn man zijn eerste papadag heeft. Hoe verloopt de volgende papadag? Lees hier meer over!

Afbeelding blog 'Proef Papadag' Achtergrond blur afbeelding
Het is alweer een week geleden dat mijn man zijn eerste papadag heeft. Over twee weken moet ik weer gaan werken, en hij krijgt dan een papadag en twee dagen gaat ze naar oma. Ik had kaartjes gekregen voor een ladies day in de sauna. Goede reden dus voor hem om een dagje te gaan proefdraaien! We hadden wel afgesproken dat ik iig iedere twee uur op de telefoon zou kijken zodat als er iets aan de hand is ik gelijk naar huis zou gaan. (Mijn zusje had tijdens het proefdraaien van haar vriend hem om het kwartier aan de telefoon gehad met vragen.) Gelukkig is het 'onze' dochter; wat betekent dat hij ook zijn deel in de dagelijkse verzorging op zich neemt als hij thuis is. Dat betekent luiers verschonen (en de luieremmer), aandacht geven, baby-massage (als hij niet hoeft te werken) en als ze 's-nachts last heeft van krampjes en hij geen vroege dienst heeft haar troosten en er doorheen helpen zodat ik kan blijven liggen en alleen hoef te voeden aangezien ze nog fulltime borstvoeding krijgt.

Papadag is aangebroken

Mijn man had bedacht dat het een leuke dag zou worden en had zich voorgenomen om veel te gaan spelen en wandelen met zijn dochter. Ook moest hij naar de kapper dus wou hij dat ook vandaag doen. Dat laatste bleek minder een succes. Toen ze sliep in de ochtend dacht hij wel even te kunnen gaan, tot ze tijdens het wassen wakker werd en hij dus de hele knipbeurt met een wiegende baby heeft gezeten. Misschien ben ik dan gemeen als ik dat al helemaal voor me zie en gelijk begon te lachen. Het fijnste vond ik nog dat hij aan het einde van de dag tot de conclusie was gekomen dat zo'n dag een baby verzorgen erg inspannend is en dat hij eerst moest slapen en je dan niet zo veel kan doen. Niet dat hij van mening is dat ik niet veel doe, maar merk wel dat er nu veel meer respect is. Voor de zekerheid hou ik nu maar bij wat het dagritme is, zodat hij daar straks rekening mee kan houden. Want toen ik gisteren naar de kapper ging ben ik in de middag gegaan en sliep ze door tot ik weer thuis was...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je