{{ message.message }}
{{ button.text }}

Postnatale depressie en weer zwanger.6

Anderhalf jaar geleden na de geboorte van mijn eerste zoon een postnatale depressie gehad. Hierbij was opname niet te voorkomen en heb dus 9 weken in een gesloten PAAZ afdeling gezeten. Nu ben ik weer helemaal beter en opnieuw zwanger.

Afbeelding blog 'Postnatale depressie en weer zwanger.6'

"hoe staat het met je to-dolijst?" vraagt bart in het weekend. "ja goed, hij heeft er een broertje bij gekregen, want ik ga toch beginnen aan een webshop" Lach ik tevreden. "jij weet ook nooit van ophouden he!" en hij knipoogt erbij.

Het is zover, het idee wat ik al even in mijn hoofd heb ga ik daadwerkelijk in elkaar zetten. Ik hoor iedereen al denken, "zul je dat wel doen in je zwangerschap" maar ach, van stilzitten word ik ook niet gelukkiger. En daar zit ik dan als een ware nerd wat in elkaar te zetten.

Maar natuurlijk gaat naast mijn nieuwe tijdverdrijf het gewone leven ook verder. B krijgt zijn laatste tandjes, de dreumes-pubertijd is aangebroken (ik weet niet of die bestaat, maar hier in huis wel) en de spin in de hoek gaapt me ook af en toe aan.

"SCHATTTT, de nipt test is helemaal goed!" Zeg ik door de telefoon als Bart opneemt. "Dat is heel goed nieuws! maar serieus Sandra, je kunt niet steeds hysterisch door de telefoon gillen als ik op mijn werk zit!" zegt hij streng. "ja ja sorry! ik weet het" zeg ik schuldig.

Dan hebben we ook nog de routine echo. "wow dit is wel een heel scherp apparaat" zeg ik als we de eerste plaatjes van ons bolletje te zien krijgen. koppie, buikje, armpjes, beentjes en tussen de beentjes? Ik kan er niks van maken. Al is dat ook wel erg vroeg met 13 weken. "kunt u al zien wat het is?" vraag ik dan toch uit nieuwsgierigheid "nee nee, het is nog te vroeg daar voor" zegt ze alsof ze deze vraag altijd krijgt. ik probeer er nog wat van te puzzelen, maar dan zit de tijd er al weer op.

Straks hebben we de geslachtecho, over een half uur precies! Onwijs spannend! maar ik kan niet wachten, ik ben zo nieuwsgierig. op mijn Facebookpagina zullen de nieuwsgierigen onder jullie het ook te weten komen; Sandrabart

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je