{{ message.message }}
{{ button.text }}

Positief op 2 kokken bacteriën..

En hoe nu verder?

Afbeelding blog 'Positief op 2 kokken bacteriën..'

Weer aan de beademing weer van voor af aan, weer alle emoties en angsten... Och meisje wat vrees ik voor jou maar ik heb ook vertrouwen in jou! Jij kan dit kanjer! 

Randy en ik zitten rustig bij ons meisje als de arts komt, ik krijg zo'n déjà vu gevoel van de afgelopen keer dat nova ziek was. De arts gaat weer zitten en weer kijkt ze serieus, dit keer zijn er 2 positieve kweekjes op 2 verschillende kokken bacteriën, maar er zijn twijfels of ze daardoor nu zo ziek is of dat dat komt toch nog door een nasleep van de klebsiella? Dus ze krijgt een breed spectrum aan antibiotica en we moeten maar zien welke aanslaat.. ze blijft in iedergeval aan de beademing en ze blijven haar infectie waardes prikken en ze gaan een bloedtransfusie klaar maken en je raad het al... weer een ruggenprik.

Nou daar zitten we dan, heel veel informatie rijker maar eigenlijk geen stap verder waarom nova ziek is? Hier kunnen we helemaal niks mee.. 

De dagen gaan voorbij en randy en ik lezen heel veel voor haar voor, de boeken vliegen er doorheen aangezien we niet mogen buidelen en dit dan 1 van de weinige dingen is die we kunnen doen. Nadat de dagen verstreken kunnen we nova steeds minder aanraken bij elke aanraking verkrampt ze zo erg dat haar longen dicht gaan en de beademing niet meer werkt, tot op het punt dat we haar heel zachtjes en voorzichtig mogen aanraken mits ze niet dipt, dus 1 van ons legt ons hand bij haar en de ander leest voor... en de dagen worden een beetje een sleur. 

Randy gaat naar huis naar de andere jongens dus het komt nu op jou en mij neer kleine strijder! De arts komt me opzoeken en vraagt of we even een gesprek kunnen hebben in de ouderkamer? Jahoor prima en ik loop achter haar aan en verwacht ook eigenlijk niet een slecht gesprek, ja nova gaat slecht maar ze is niet verslechtert. 

We gaan zitten en de arts valt meteen met de deur in huis.. nova haar longen zijn flink beschadigd, elke dag langer aan de beademing zorgt alleen maar voor meer beschadiging... wij denken niet dat ze binnen nu en een paar dagen van de beademing af gaat komen uit zichzelf, maar langer aan de beademing is ook geen optie want dan gaat ze er waarschijnlijk zelfstandig helemaal niet meer vanaf komen en ze hoefde niet verder uit te spreken wat ze dacht, dat was namelijk te lezen van haar gezicht.. wat we kunnen doen is haar een medicijn geven maar wat dat medicijn doet op langer termijn niet bekend, we weten dat het bij net geboren baby's onder de 7 dagen op korte termijn kan zorgen voor ontwikkelingsachterstand, het kan zorgen voor geen afweersysteem dus meer kans op ziekte en infecties en bacteriën..  het kan zorgen voor hoge bloeddruk, het kan zorgen voor hoge suiker, het kan zorgen voor goeie achterstand. Maarja dat is op korte termijn hé zijn deze risico's en nova moet da  14 dagen.. 

Mijn hoofd suist van alle info en ik zit hier alleen, en ik moet besluiten want ze starten dan meteen als ik toestemming geef.. Ik weeg alles tegen elkaar af en probeer in te schatten wat randy zou zeggen. En besluit toch ondanks de risico's te gaan voor het medicijn.. En ik hoop dat nova zich hier ook door heen strijd.. aan prematuriteit hangen ook zo veel gevolgen en risico's en vanaf het aller eerste moment dat de artsen vroegen wat ik en randy wilden met de bevalling hebben we gezegd alles om haar te helpen, ook dit valt daar onder.. En ook hier komen we weer door heen lieverd, en de gevolgen? Dat zien we dan wel weer maar hoe dan ook ben je geliefd! Zo intens onbeschrijfelijk geliefd! Ga nu maar eerst beter worden en rusten zodat de meds goed kunnen werken, en jij hopelijk over een paar dagen zelfstandig kan ademen! De arts is het eens met mijn beslissing en ze gaat meteen alles in werking zetten.. Ik bedank haar en loop een beetje versuft de kamer uit, pak me telefoon om randy in te lichten van dit eigenlijk wel slechte nieuws...want nova haar longen zijn kapot, en nu moet een medicijn dat gaan maken... Maar wat als dat medicijn niet werkt?! Ik wil er niet overna denken.. de telefoon gaan over en ik hoor randy opnemen en met lood in me schoenen vertel ik hem dit nieuws... de machteloosheid die ik voel, is zo vergroot bij hem want hij kan mij niet troosten en niet naar zijn meisje toe.. want hij zit 100 km verderop... gelukkig is hij het eens met mijn keuze en gaan we dit avontuur ook aan! We geloven in onze Nova en we geloven dat zij dit ook kan! We zijn bang, onbeschrijfelijk bang voor de "wat als" maar we hebben al zoveel emoties overwonnen, zoveel gevechten gestreden en nova heeft al zoveel kracht laten zien! We moeten geloof houden dat zij dit ook kan! Jij kan dit nova! Jij bent ons kleine stoere strijder en wij houden onvoorwaardelijk van jou!. 

En het aftellen van de dagen begint. Dag 1 aan de meds. 

Afbeelding blog 'Positief op 2 kokken bacteriën..'

Voorlezen aan ons meisje!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je