Snap
  • Baby
  • Gezond

Please geen vlooien!

Wat zag ik net bij mijn dochter in haar nek? Het leek een wondje, maar toen ik goed keek was het een beestje!

Hij liep vrolijk rond in haar hals en heeft een rood bultje achter gelaten. Ik heb voordat ik hem naar buiten smeet goed gekeken naar het beestje en ging direct googelen op afbeeldingen. Want stel je voor dat het een teek is. Maar nee het lijkt een vlo te zijn. Waar ik me eerst zorgen maakte over een teek denk ik nu G@#$%^^ (vul maar in) geen vlooien!!!!

De kat ligt te slapen en wil absoluut niet onderzocht worden want dan wordt ik aangevallen. Maar een snelle blik op de buik doet mijn vermoedens alleen maar stijgen. Zwarte puntjes in de vacht. Ik wil geen vlooien, bah! Alles in de was en alles inspuiten. Hoe moet ik dat überhaupt doen met een baby in huis? Dan moet ze maar een dagje naar een oppas zodat wij het huis kunnen inspuiten. Ik heb er nu al zin in. HELP!

9 jaar geleden

Je hebt het over de 22ste verdieping ik hoorde een keer van iemand die helemaal geen huisdieren had maar via de tas van een logeer vriendje van 1 van de kids die thuis wel huisdieren hebben een vlooienplaag gehad hebben. Ja zo gek kan het ook gaan. Dus het is echt raden hoe het dan is gekomen dat je dochter een vlo had. Als ik er trouwens 1 tegen kwam op mn kat kneep ik die (sorry voor mijn woord keuze) krengen dood tussen mn nagel en vinger of ik gooide ze in vet sop water. Veel sop niet zo veel water. succes en nu duimen maar dat het mee valt.

9 jaar geleden

We hebben 1 keer vlooien gehad en dat was toen we op een flat woonden op de 22e verdieping (ja je leest het goed) de kat wist niet eens wat buiten was, want het was toen echt een flatkat. Maar sinds dien krijgt hij dus ondanks dat hij altijd binnen was een vlooienbehandeling. Inderdaad die frontline. Maar heb er nu maar eerder 1 gegeven, gewoon to be sure. Maar ik heb hem ook niet zien krabben of iets dergelijks. Dus denk echt dat ze hem ergens anders vandaan heeft. We liepen langs een grote hond net voordat we thuis waren. Misschien dat hij daar vandaan kwam. Maar in de gaten houden doe ik het zeker. Echt geen zin in een plaag, blugh!

9 jaar geleden

Ik gebruikte bij mijn kat altijd frontline combo. We hebben nooit een vlooienplaag gehad. Hopelijk valt het mee maar houd het heel goed in de gaten, waar er i is zijn er mogelijk heel wat eitjes.

9 jaar geleden

Net de kat aan kambeurt gegeven en de vacht opzij gehaald en geen enkel vlooienpoepje te vinden, enkel zand wat die zwarte stipjes dus waren. Waar die vlo dan vandaan komt is me een raadsel. Maar toch maar even een extra behandeling geven voor de zekerheid. Bedankt voor je tips!