{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuters en muziek les 1

De eerste muziek les is een feit. Peuters en muziek maar toch had ik er meer van verwacht.

Afbeelding blog 'Peuters en muziek les 1 ' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag hadden Ilse en ik, samen met een boel mama's, een papa en hun kindjes muziek les.

Een andere mama die ik heb leren kennen van een fotoshoot had me er een paar maanden gelden op gewezen. Peuters en muziek. Ilse is wel van het zingen, muziek maken en dansen. Dus vond het super leuk om mee te doen.

Hadden ook al veel geoeffend met sambaballen een xilofoon en nog meer instrumenten. Ilse vond het geweldig. Ook zingen doet ze de bewegingen al mee van "visje visje", " klap is in de handjes" en "in de manenschijn". 

Op een èèn of andere manier had ik heel veel verwacht van een muziek les. Het begon wel al leuk met de kindjes lekker spelen en aclematiseren. Toen pakte ze haar gitaar en begon met het welkoms liedje. Heel leuk. De gitaar ging weg en  een beer kwam tevoorschijn met bellen om zijn poot. Een liedje werd gezongen en elk kindje werd bij naam genoemd. En toen nog een knuffel waar bij we een liedje van een paard zongen. 

Na dat we dat gezongen hadden was het tijd voor klappen, stampen lopen. Heel leuk allemaal maar 20x het zelfde liedje met alleen voetjes handjes veranderd. Snap wel dat herhaling goed is maar was een beetje vaak. Wel konden we allemaal mee zingen. Helaas kan een kindje van 1 nog niet echt stampen.. En snapte Ilse het ook niet echt.

Nadat we lekker hadden bewogen gingen we op de grond zitten en ze pakte een xylofoon. Ik denk nu komt het nu mogen de kindjes ook muziek maken met instrumenten maar ze ruimde hem weer op nadat ze het had laten horen. Er kwamen balletjes Ilse had daar een heel ander idee mee en was weg met haar bal lekker kruipen en spelen heb het maar laten gaan. Lekker balletjes gooien en van de andere kindjes pakken en terug geven. 

De balletjes werden opgeruimt en er kwam eindelijk een muziek instrumentje waar mee de kindjes ook mochten spelen. Lekker schudden met een fotorolletje doosje met macaroni de in. Ilse had even geschut maar vond een andere mama leuker en is daar even "LOS" gaan staan wel een minuut! En ik natuurlijk heel erg trots, ze had al wel even lis gestaan maar nog niet zo lang als nu :) toen ze eindelijk interesse toonde in de doosjes was het al klaar en werden ze opgeruimt en was het tijd voor het afsluit liedje, weer kwam de gitaar en alle kindjes werden bij naam genoemd. De mama's en kindjes zijn nog even lekker na gaan kletsen en koffie/thee gaan drinken en de kindjes natuurlijk zelf ook wat lekkers en drinken :).

Opzich was het best leuk maar had er toch wat meer van verwacht. Iets meer liedjes en muziek instrumentjes. Dat de kindjes zelf ook echt lekker bezig zijn. Maar misschien was mijn verwachting te hoog. De liedjes kende ik ook nog niet. Nu wel door alle herhaling. 

Ik weet wel dat Ilse het naar haar zin heeft gehad. Ze was op de terug weg in de bus bijna in slaap gevallen. Toen haar oogjes dicht vielen waren we alweer bij onze halte. 

Volgende week weer een les, heb er zin in. Ookal viel het me deze x tegen. 

Voor nu een lekkere boterham (of 2) en lekker naar bed  kan ze weer even bij tanken voor vanmiddag 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je