{{ message.message }}
{{ button.text }}

Peuter pubertijd ... Ofwel dreumes drommels..

Alhoewel mijn tweelingmeiden nog niet officieel peuter zijn maar dreumes vertonen ze toch veel kenmerken van een peuter puber

Afbeelding blog 'Peuter pubertijd ... Ofwel dreumes drommels..'

Ik blader driftig door het boek ' Oei ik groei'.... Als ik kijk bij 15,5 maand zie ik niet het gehoopte 'mentale sprongetje' staan... 

Okay, mijn girls zijn niet standaard en volgens de boekjes. Zo liep Eva (pas) met 14,5 maand en Bente blijft fanatiek kruipen, ondanks het voorbeeld van haar zus. Zo zeggen ze al veel, althans het is eerder roepen, maar mama of papa ontbreekt nog in hun vocabulaire.

Ik ben zelf ook geen standaard moeder (maar blader wel graag af en toe in Oei ik groei of kijk af toe op internet). Ik wil wel net als iedere moeder mijn kind leren begrijpen.... Maar ben ook gewoon Anouck en ga mezelf niet in allerlei pedagogisch en psychologische verantwoorde aangeleerde bochten wringen om ze te begrijpen....

Ik vind deze fase, die ik voor het gemak de peuter pubertijd noem, terwijl ze officieel nog geen peuter zijn, best lastig. Benieuwd wat me te wachten staat...

De opstandigheid, eigenwijsheid, ontevredenheid, roep om aandacht domineren de afgelopen weken de leuke, grappige, lieve momentjes.... Natuurlijk zijn ze er wel.

Heb al aardig wat geprobeerd in pedagogische prikkeltaal, zoals afleiding bieden, structuur hebben en experimenteren met structuur en vooral geduld opbrengen (niet boos worden doch rechtvaardig). Op het moment is niks goed: zelfs de Teletubbies waar ze zo'n fan van zijn vinden ze niks, spelen is even leuk, maar vervolgens ren ik achter Eva aan die al goed waggelt door het huis en weer terug naar Bente die de boel ' aan het ontdekken is' ... Uitgeblust na een dag werken inclusief avondprogramma ontspan ik dan met een glas wijn. 

Bedenk me wederom: let it go.... Maar opvoeden is een vak apart. Respect voor alle moeders (en vaders).

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je