Snap
  • Baby

Pasgeboren Tweeling In Bad

Hier een filmpje van een pasgeboren tweeling die in bad gaat. En dat na een lange dag voor Baby zorgen. WAT een effect heeft dat, zeg!

Daar zit je dan, uitgeput achter je laptop nadat je heel dapper de plug uit je Netflix pagina hebt gerukt om jezelf ooit nog in bed te krijgen. Lange dag met Baby, die arme baby die tandjes krijgt en koorts heeft en zetpillen moest en niet wilde eten en alleen maar wilde hangen, op schoot, bij mama. Zo'n dag dat Baby op z'n hoofd viel, wat alles alleen maar erger maakte. Huilen. HUILEN!Ineengekrimpt moederhart dat lijkt te bloeden van dat benauwende schuldgevoel, want als je NIET die ene seconde had gebruikt om te kijken hoe je eigen handen die babyslaapzak opvouwde, dan was Baby niet zo hard met zijn koppie op het beton geknald.

Kortom, een roerige dag.

En. Dan. Vind. Je. Deze. Video.

Pasgeboren Tweeling in bad

Het laat zien hoe de twee zielsverwanten zich in de buik gedroegen. Hoe lief ze zijn voor elkaar. Alles is nog zo klein. Zo bijna on-menselijk en toch al heel erg mens. Als ik dit zo zie, hoop ik dat ik snel een leuke vent tegenkom die na niet al te lange tijd een tweeling in mijn baarmoeder spuit. Met franjes en slingers en toeters en bellen. Zodat ik ook zo kan genieten van zo'n wonder.

Of gewoon nog een eenling: zo kiesekeurig ben ik niet. In badje. Ik weet nog hoe nerveus en opgewonden ik was toen ik Baby voor het eerst in bad deed. Hoe de kraamverpleegster rustig liet zien hoe ik hem vast moest houden. Hoe Baby helemaal ontspande in het warme water. Och, wat een prachtig moment was dat. Ik heb de foto's nog. Mijn nagellak van net voor de bevalling zat er nog op, behalve de pink, die ik al snel gebruikte voor zijn kleine mondje. Als speen. Jullie weten dat vast nog wel van jullie eigen kleine miracels. Mijn opeens veel te grote pyjama, de wallen onder mijn ogen en mijn natte haren na mijn eerste douche in drie dagen. En het allerkleinste lijfje dat ik ooit gezien had. Mijn baby. Helemaal gezond en blij. WAT een Godsgeschenk.

Zucht... Ik hoop dat ik het nog een keer mee mag maken.

Maar voor vanavond was dit filmpje perfect. Het hypnotiserende emo-muziekje was de druppel die mijn nog hormonale en oververmoeide ogen deed overlopen. Heerlijk.

8 jaar geleden

Nee, Baby is nog steeds niet lekker. Helaas. Oh wat tof dat jij het eerste badje op film hebt. Super schattig!

8 jaar geleden

Och gussie, is alles weer goed met je kleintje? Ik had het eergister weer een keer. Bam met zijn hoofdje tegen een hoekje bij de muur. rode plekjes kwamen al snel, dus ik heb het meteen gekoeld. Hij heeft niet eens lang gehuild dit keer, maar toch blijft het rot voelen... En ja dat filmpje :) Ik heb inderdaad ook een filmpje van de eerste keer dat ons zoontje gebadderd werd, waarik aan terugdenk als ik dit zie. Een van de mooiste filmpjes ooit!