Snap
  • Baby

Papa's eerste werkdag

Voor het eerst sinds de bevalling gaat papa terug werken. En ik sta te springen om eindelijk alleen voor mijn kleine prins te zorgen...

Maandag 24 juli. Wat heb ik afgeteld naar die dag! Vandaag gaat mijn vriend, Elias' papa, voor het eerst sinds de bevalling terug werken. Vier weken hebben we dag in, dag uit op mekaars lip gezeten. Vier weken lang namen we samen de verzorging voor onze kleine prins in handen. Ik heb er ten volle van genoten, maar stiekem telde ik af naar de dag dat ik helemaal alleen mama kon spelen van ons kleintje: samen knuffelen, voeden op verzoek, pampertjes verversen en tussendoor de perfecte huisvrouw spelen en wat huishoudelijke taakjes uitvoeren. WAT EEN ONTNUCHTERING! Halfweg de voormiddag ben ik doodmoe van het vele over- en weergeloop van hot naar her. Elias heeft af te rekenen met krampjes en wil maar geen oog dicht doen. Mijn armen zijn moe van het wiegen en het wrijven over zijn pijnlijke buik, mijn oren blijven het sussen horen lang nadat ik er mee gestopt ben en zelfs de katten kijken me stilaan bezorgd aan omdat hij niet stopt met wenen. Strijken is voor tussen twee huilbuien door en dan mag ik nog niet te streng zijn voor de kreukjes deze keer zodat ik aan sneltempo al de was kan wegwerken. Het is nu 3 uur in de namiddag en jawel: ik tel af naar het moment dat de deur opengaat en papa binnenstapt om het even over te nemen. Ons intieme mama- zoonmomentje zoals ik het me voorgesteld had, zal voor een andere dag zijn...

6 jaar geleden

Haha, ben single mama dus aftellen is er hier nooit bij geweest. Dochter heeft verborgen reflux gehad en heeft de eerste maanden heel veel gehuild. Het wordt vanzelf beter..

6 jaar geleden

Ohjee.. ben bang dat je dit gevoel het aankomende jaar, wanneer je thuisblijfmoeder bent vaker gaat hebben. Kan me nog goed herinneren dat ik soms om 4 uur in de middag nog in mijn badjas door het huis liep omdat ik gewoon geen tijd vond om mijzelf te douchen en aankleden. Of dat ik er om 3 uur s middags pas achter kwam dat ik nog moest lunchen. Mijn meisje begon vanaf half 5 haar huiluurtje te krijgen, en manlief kwam vaak tegen een uur of 7 thuis. En kreeg het niet voorelkaar om dan ook nog avondeten te maken. En oke, het is misschien niet verantwoord...maar met 3 maanden oud, elke dag maar weer met een huilende baby in de keuken tussen de potten en pannen staan met oordopjes in ben ik ervoor gezwicht om haar voor de TV te zetten. Van half 5 tot uiterlijk half 6 was was babytv de uitkomst. Ze werd er gewoon helemaal 'zen' van. Direct na het koken, even in badje, nog een flesje, en mijn meisje ging daarna heerlijk slapen. Vaak nam mijn man het bad en fles ritueeltje van mij over en vulde vaak direct bij thuiskomst het badje al met water. Elke dag deze routine strikt vastgehouden en het bracht onwijs veel rust in onze/mijn dag. Gewoon op zoek gaan naar een systeem die past bij jullie gezin om rust te creeeren. Een vriendin van mij die kookte standaard altijd tijdens het middagslaapje van haar kleintje en ging standaard om 16.00 uur met de kleine in de kinderwagen naar buiten/ ze was het 'jengelmoment' dan net voor en liep dan 1,5 uur lang lekker buiten. Dat bracht niet alleen haarzelf tot rust maar ook de kleine.

6 jaar geleden

#herkenbaar! Onze zoon is nu 4 weken oud. Mijn man ging na een week weer werken, de eerste dagen alleen met de baby gingen redelijk goed. Lekker veel knuffelen met mama op de bank. Todat meneer geen dutjes meer wilde doen, bleef huilen, overstrekken, met de armen maaien en van 17-22 clusteren. Huilen zodra ik hem neerlegde, alleen maar willen slapen nadat we 3u buiten hadden gewandeld, ik uiteindelijk huilen van vermoeidheid etc. Toen ben ik begonnen met alle bezoek afzeggen (gelukkig begrijpt iedereen het, vinden het jammer maar snappen het) en een heel strakke routine begonnen vóór elk slaapje. Bij het eerste gaapje steeds gelijk routine ingestart. Ook al was hij pas 25 min wakker na het laatste slaapje, voordat ie weer sliep waren we zo weer een half uur verder. Een baby mag ongeveer max 45 min wakker zijn tussen dutjes. Dat betekent weinig tijd voor spelen, maar ik lees hem voor tijdens de routine en we maken gekke bekken naar elkaar na de voeding. De eerste dagen lukte het soms wel soms niet, vaak wel de tweede keer (nadat ie na het neerleggen weer begon te huilen, routine van voor af aan weer opstarten). En ik kon pas naar de wc of eten wanneer de routine af was. Uiteindelijk slaapt ie nu sneller in en beter (1,5-3u ipv steeds maar 45 min), is uitgeruster en daardoor echt een blijere baby. Je moet jezelf er wel aan toewijden en bijvoorbeeld met je man bespreken dat híj het huis opruimt en de vaat doet voordat hij gaat slapen, zodat jij de volgende dag in een opgeruimd huis begint en je je volledig kunt richten op routine inbouwen voor je baby. Hopelijk heb je er wat aan. Ik werd echt chaggo van mensen die maar zeiden "het wordt uiteindelijk beter". Afwachten wilde ik niet dus dan maar het heft in eigen handen, met een redelijk snel en goed resultaat wat hopelijk ook later de vruchten gaat afwerpen. Ik heb niet de wijsheid in pacht hoor, maar van rust, regelmaat en routine is nooit iemand slechter geworden. Veel liefs en succes!

6 jaar geleden

Hier ook hoor na 5 jaar nog werkelijks als hij niet luistert of als de kleine een rot bui heeft dan altijd fijn om papa weer te zien.