Snap
  • Baby
  • Gezond

Paniek aanval, hyperventilatie of vermoeid

Daar stond ik om 1 uur snachts in de tuin met me dochtertje, soms toch een beetje eng alleenstaande moeder zijn

vanacht werd ik wakker, ik ging naar de wc met loodzware benen, want ik was echt moe. Toen ik eenmaal zat te plassen verbeelde ik me dat ik gas zag, me hart begon te bonzen en me hoofd werd erg licht, mijn eerste gedachte was, ik moet snel handelen! Ik pakte me dochtertje met deken en al op en liep naar beneden, bang om flauw te vallen, zo voelde het. Ik ben meteen met haar naar buiten gelopen, eenmaal in de tuin merkte ik dat ik weer normaler ging ademen.

Wat was dit? Koolmonoxide, gaslek? Mijn verbeelding. Ik wou iemand bellen want ik durfde gewoon niet meer naar binnen maar natuurlijk lag me telefoon binnen. Ik ben heel snel de telefoon gaan halen, eenmaal binnen voelde ik me weer net zo hoofd werd licht en net of ik niet kon ademen.

Ik belde me ouders die wonen niet zo ver hier vandaan, niet beantwoord, ik belde men ex, na twee keer overgaan opgehangen, weer me ouders... Eindelijk iemand, ik legde ze uit wat er was en gelukkig binnen 10 min waren ze bij men huis.

Mijn vader had alles gecontroleerd en ze hebben even in huis gezeten met me om te kijken of ze iets merkten, maar het bleek loos alarm. Me dochter was ook nog steeds even happy en me hondje deed ook niet anders.

Ik ben vandaag wakker geworden met gesprongen aders in me ogen een barstende hoofdpijn en locht gevoel nog steeds. Ik weet niet wat het is ben ik overbeschermend aan het worden? Hersenbloeding? Van alles spookt door men hoofd. Wat als er niemand is en ik ga onderuit wie zorgt voor me kleine na hoelang zullen ze me vinden? me gedachten lijken langzamer te gaan, ik moet lang nadenken over wat ik precies gisteren allemaal gedaan heb....

Mischien even langs de dokter als ik me morgen nog zo voel. Soms wou ik dat ik een partner had helemaal in deze gevallen.

8 jaar geleden

Ik ben benieuwd hoe het met je gaat. En je hebt gelijk zonder partner ben je extra kwetsbaar als moeder. Heel herkenbaar. Maar wel goed gehandeld. Je moet handelen en niet aarzelen. Liever voor niks buiten, dan dat je te lang wacht omdat je denkt dat je het je wel zult verbeelden.

9 jaar geleden

He wat een nare situatie, wat het ook geweest is dit lijkt me nogal bedrijgend voor je. Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat het weer snel goed komt