{{ message.message }}
{{ button.text }}

Overvoeden(Flesvoeding)

Afbeelding blog 'Overvoeden(Flesvoeding)'

Toen ons kleintje net 2 dagen oud was had hij al last van geelzucht. We gingen langs het ziekenhuis en moesten meteen samen blijven. Dit kwam heel hard aan omdat de zwangerschap en bevalling zo goed ging ga je hier niet vanuit. Ook al wisten we dat het niks ernstigs was.

We werden na 2 dagen al meteen 2 nachten gescheiden van onze partner/vader. Het was heel zielig om ons kleine mannetje zo te zien liggen met een blauwe pad op ze rug en buikje. Het eten ging dus ook niet goed omdat hij zo vermoeid was. 

Na 2 nachtjes was hij geelzucht vrij en mochten we lekker naar huis. Maar hij at nog steeds slecht minder dan zou moeten en er kwam elke keer weer veel uit. We hebben toen de verloskundige gebeld want de kraamhulp wist ook niet precies wat ze moest doen en zeggen. De volgende dag kwam dus de verloskundige langs en die gaf hem ze flesje. En ja hoor weer niet alles opgedronken en bij het laten boeren kwam er weer aardig veel melk uit over de verloskundige heen. Ze stuurde ons weer naar het ziekenhuis.

En weer moesten we blijven, waren we net lekker een dagje thuis moesten we weeeer naar het ziekenhuis en blijven. Weer een klap!

We hadden met de verzorgers een plan opgesteld hun zouden hem de 1ste avond voeden om te kijken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Meteen bij de 1ste fles hadden ze onze jongen op ze zij neergelegd. En dit ging goed, hij dronk nog niet alles maar hij spuugde niet meer. De 2e voeding dronk hij alles op en alles bleef binnen maar hij moest wel op zijn zij liggen. 

Al ze voedingen gingen goed en ik dacht de volgende dag lekker we kunnen naar huis, maar nee hoor ze wouden ons nog houden om te kijken of dit ook goed bleef gaan en wouden graag wat testjes doen. 

Alle voedingen gingen goed en alle testjes waren ook prima, dus yeah! we mochten naar huis. De laatste dag van de kraamhulp vroegen we aan haar tot wanneer we 10cc bij moeten doen. Zij gaf aan tot 220cc. We vonden dat al erg veel maar goed zij is ervaren dachten we maar zo.

Op een gegeven moment dronk hij weer slecht(dachten wij), hij spuugde niet maar hij dronk niet alles op?! We zaten toen op 8x 150 en hij kwam niet verder als 8x 120 en wij dachten nou waarom drinkt die nou weer slecht? Na we moesten toch weer op controle in het ziekenhuis omdat we 2x 2 nachten moesten blijven. Dus wij gaven aan dat we hem slecht vonden drinken en legde het verhaal uit. 

De dokter keek ons raar aan en zij HIJ drinkt SLECHT? Hij zei jullie OVERVOEDEN hem juist! Wij huh? en vertelde ons verhaal van de kraamhulp. Hij zegt nou dan weet zij niet wat ze voor werk doet. Hij zei een baby mag NIET meer dan 1 liter per dag en wij zaten aan 1 1/2 liter per dag veeeelste veel dus. Hij vertelde ons dat hij maar 600 cc mocht hebben. Per 1kg 150cc. Ons manneke woog op dat moment 4kg. 4kg x 150 cc = 600cc per dag. 

We moesten dus nu gaan afbouwen. Dat was erg moeilijk in het begin want hij was natuurlijk 1 1/2 liter gewend. Maar uiteindelijk is het ons toch gelukt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je