{{ message.message }}
{{ button.text }}

Over blaren en borstvoeding

10 overeenkomsten tussen borstvoeding geven en de 4daagse lopen

Afbeelding blog 'Over blaren en borstvoeding'

Vijf jaar op rij liep ik de Nijmeegse 4 Daagse. Nu ik twee dochters van 1 en bijna 3 heb, heb ik die hobby voorlopig even aan de kant geschoven. Vanuit mijn werk ligt mijn focus nu vooral bij zwangeren en moeders die borstvoeding geven. Maar toch blijft het altijd kriebelen.

 Dus volgde ik afgelopen maand de 4daagse via radio en televisie.  In de meeste gevallen gaat het (aanstaande) moederschap niet samen met het lopen van de 4daagse, op een enkele uitzondering na dan natuurlijk.

Terwijl ik de lopers aan het volgen was, besefte ik dat er ook overeenkomsten zijn tussen het lopen van de 4daagse en het geven van borstvoeding. Kijk maar eens:

Rust is belangrijk

4 keer op rij 50 kilometer lopen of dag en nacht je kindje voeden vergt energie. Zowel voor de 4daagse wandelaar als voor een moeder is het dan ook belangrijk om voldoende te rusten.

Ook ‘s nachts

Wanneer je net als ik de 50 kilometer loopt start je tussen 4.00 en 6.00 uur ‘s ochtends.  Vroeg op dus. Ook baby’s doen over het algemeen niet aan uitslapen en worden vaak ook meerdere keren per nacht wakker voor een voeding. Reden te meer dat je rust dus belangrijk is!

Lees verder

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je