Snap
  • Baby
  • post

Maxi-cosi gesleep van en naar school

Oudste naar school, rust weg voor de jongste

mijn dochter van 4 gaat sinds een paar weken naar school. Ze vindt het prachtig en wat zijn wij uiteraard super trots. Ze ontwikkeld zich heel goed, maakt vriendinnetje en kan lekker d'r energie kwijt.

Ze is niet thuis te houden en gaat dus iedere dag vol enthousiasme naar school. Ik haal haar tussen de middag op om een broodje te eten en te zorgen dat ze even een uurtje rust heeft en vraag dan aan haar of ze s middags ook wil. Domme vraag mama, tuurlijk wilt ze!

Maar ik heb ook m'n kleine vriendje, haar broertje. Die wordt voor dag en dauw uit bed geplukt omdat z'n zus naar school moet en gaat door weer en wind mee. Auto in, auto uit, draagdoek in, draagdoek uit, auto in, auto uit en dat 4x per dag.

Als hij in slaap valt in de auto, laat ik hem wel even zitten, maar je merkt dat hij het zal wordt als ik hem weer inpak om de deur uit gaan.

En dan breekt m'n moederhart een beetje.... Hoe doe ik hem niet te kort. Ik wil er voor m'n dochter zijn in deze belangrijke nieuwe fase, maar ook een goede babymama zijn.

Heen en weer geslingerd door twijfels en gevoel van te kort doen probeer ik de juiste keuzes te maken.

We hebben afgesproken dat ze van de week een keer gaat overblijven op school. Dat scheelt 2 ritjes en hopelijk krijgt m'n vriendje dan ook meer rust.

Ik hoop dat m'n dochter het redt zo'n lange dag zonder rustpauze. Dat zou het een stukje makkelijker maken....

10 jaar geleden

Zelfde probleem daarom zou een babboe zo handig zijn! Volgend jaar introduceren ze op 'onze' school het continu rooster dan blijven ze over en zijn dan smiddags een uur eerder vrij.Tot die tijd laat ik hem zelf keuze maken, bijna alle klasgenoten blijven over daardoor wil hij ook graag hij mag alleen niet altijd omdat de kosten na mijn mening best hoog zijn( 2.50 per keer)

10 jaar geleden

Bedankt voor de lieve reacties en tips dames!

10 jaar geleden

Thnx voor de tip stuiter. Ik zal eens kijken of er een moeder is in de buurt. Donderdag gaat ze waarschijnlijk overblijven.

10 jaar geleden

Mijn dochter van twee moet helaas ook haar slaapjes aanpassen aan haar broers schooltijden. Wat kun je je dan ellendig voelen hè? Gelukkig kan ik mijn meisje wel eens laten liggen, de buurvrouw heeft de sleutel. :-)