{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ouders willen niet dat de beademing van hun baby wordt uitgezet

Volgens het ziekenhuis heeft de jongen geen kans op leven

Afbeelding blog 'Ouders willen niet dat de beademing van hun baby wordt uitgezet'

De drie maanden oude baby Midrar ligt sinds zijn geboorte aan de beademing in het ziekenhuis. Volgens het ziekenhuis heeft de baby geen kans op leven en willen de beademing uitschakelen. Zijn ouders doen er alles aan om dit niet te laten gebeuren. 

De kleine Midrar leek tot zijn geboorte helemaal gezond te zijn. Toch ging het drie maanden geleden mis bij zijn geboorte in het St Mary's Hospital in Manchester.

De vader van Midrar vertelt dat zijn navelstreng als eerste naar buiten kwam bij de geboorte. "Toen hij naar buiten kwam, hebben ze hem gereanimeerd. Na acht minuten hoorden ze zijn hart kloppen."

Ook vertelt hij dat er na 43 dagen vooruitgang was. "We hebben video's waarop te zien is dat hij zijn vinger beweegt en dat hij reageert als we onze handen op zijn borst leggen."

De artsen vertellen dat het beter is om de beademing uit te zetten en Midrar aan een humane dood te laten sterven. Volgens hen zal Midrar nooit herstellen van de complicaties bij de geboorte.

Rechtszaak

Het verzoek om de apparatuur van Midrar uit te schakelen is bij de rechter ingediend. De ouders zullen hiertegen vechten. "We zullen er nooit mee instemmen om het leven van onze zoon te beëindigen."

Midrar heeft volgens zijn vader 'alleen wat meer tijd nodig.' "Ze moeten hem een kans geven. Het ziekenhuis zegt alleen maar dat er geen hoop is, dat hij hersendood is."

Eerder was er al een Britse baby genaamd Charlie Gard, het middelpunt van een juridische strijd. Ook zijn ouders probeerden via de rechter de behandeling van hun zoontje te laten doorgaan. Na een lange strijd gaven zij het op, waarna baby Charlie overleed.

Bron: RTL Nieuws 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je