{{ message.message }}
{{ button.text }}

Opgelicht door onze eerste kraamhulp

#instagram #huisjevol

Afbeelding blog 'Opgelicht door onze eerste kraamhulp'

Je zult het bijna niet geloven, maar wij zijn echt opgelicht door onze (eerste) kraamhulp. Mijn eerste kraamweek was zo anders dan het hoort.

Ze was een aardige meid, ongeveer net zo oud als ik. Ik had nog geen vriendinnen met kinderen, dus had totaal geen vergelijkingsmateriaal. Ze kwam netjes elke dag 4 uur bij ons in huis. Van die 4 uur was ze wel ongeveer 2,5 uur bezig met papierwerk. Ze zat dan rustig aan onze tafel te werken. Ik had geen idee wat ze allemaal opschreef maar ik dacht dat het wel nuttig zou zijn en maakte er geen probleem van. Bovendien hielp ze de eerste twee keer met het badje en controleerde ze of ik goed herstelde en legde ze alles rustig uit wat wij allemaal moesten weten.

Ondertussen holde mijn vriend zijn benen onder z'n lijf vandaan, die wist ook niet beter. Hij zorgde dat ik op tijd wat te eten had, draaide de wasjes, verschoonde het bed, poetste het huis, zorgde voor de beschuitjes en drankjes voor het bezoek, hield bij wanneer ik de baby gevoed en verschoond had, liet het bezoek weer uit om vervolgens weer een rondje met de hond te lopen, laadde de vaatwasser in en uit en ga zo maar door.

De dagen waren erg druk en we waren best moe, maar ach dat hoort er toch bij?!

Maar op een van de laatste dagen gebeurde het....

De kraamhulp zei: “Nou Elke, nu moet je nog met heel het gezin een wandeling gaan maken". Oké dacht ik, dat zal er ook wel bij horen. Ik riep Sander en we maakte een blokje om met onze nieuweling. We vonden het ook helemaal niet raar dat ze dit van ons verwachtte.

Toen we weer binnen waren ging ik Gusje voeden. Sander ging even weg voor een boodschap. Ze liet me tijdens het voeden een blaadje zien wat ik nog moest ondertekenen. Zonder maar iets te lezen, omdat ik veel meer bezig was met het voeden van Gusje, tekenende ik (erg onhandig) het papiertje. Ze legde er wel bij uit dat er de aantal uren op stonden dat ze bij ons geweest was.

Toen de kraamweek alweer een week voorbij was, belde ze mij op. "Ow Elke er is iets mis gegaan met de administratie, de rekening die je straks krijgt klopt waarschijnlijk niet, maar bel dan even naar mij dan zal ik het verschil dezelfde dag nog overmaken naar je". Ik vond het maar een vreemd gesprek en kreeg er ook een raar gevoel bij, maar ach ik was zo in de wolken met onze baby dat ik er ook niet lang bij stilstond.

Tot we inderdaad een rekening kregen die totaal niet klopte.

Wij moesten voor elk uur dat ze geweest was zelf nog 4 euro bijbetalen, maar op de rekening stond niet dat ze 4 uur per dag was geweest, nee ze was 8 uur per dag geweest volgens de rekening.

Eigenlijk moesten wij dus 4 euro x 4 uur x 7 dagen betalen = 112 euro.

Maar op de rekening stond 4 euro x 8 uur x 7 dagen = 224 euro.

Sander en ik kregen er zo'n raar gevoel bij dat we de baas van het bedrijf eerst wilde spreken. Onze kraamhulp werkte daar als zzp'er. Ik legde het verhaal helemaal uit aan de baas. Haar baas vond het een vreemd verhaal maar sprak ook uit dat hij niet geloofde dat wij als net nieuwe ouders zo'n verhaal zouden verzinnen. Maar ik had wel getekend dat ze elke dag 8 uur aanwezig was (oeps). We hoefden de rekening in ieder geval nog even niet te betalen. Hij zou contact opnemen met onze kraamhulp en ons die week nog terugbellen.

Ondertussen kregen Sander en ik het plannetje van de kraamhulp helemaal door. Ze gaf aan haar baas die uren door zodat zij ook dubbel uitbetaald zou krijgen. Dat verschil van 112 euro was niets in vergelijking met wat ze uitbetaald zou krijgen van haar baas, dus vandaar dat zij ons dat verschil wel wilde betalen. Ik kon het niet laten rusten en zocht in de App Store een app waarmee ik een telefoongesprek op kon nemen. Ik belde haar op en zei dat ik inderdaad een rekening had gekregen die niet klopte, ze vroeg naar ons rekeningnummer en ze verontschuldigde zich voor het foutje. Ze zou het geld direct overmaken, en inderdaad het geld stond binnen no time op onze rekening. Yes! We hadden bewijs! In ons telefoongesprek zei ze heel duidelijk dat ze maar 4 uur per dag geweest was.

Twee dagen later belde de baas ons terug. Hij had de kraamhulp gesproken, zij beweerde tegen hem, dat ze toch echt elke dag 8 uur bij ons aanwezig was geweest. Gelukkig had ik het gesprek opgenomen en kon ik dit aan haar baas laten horen. Het bedrijf heeft het heel netjes afgehandeld en ons een goede rekening gestuurd én wat we nog veel belangrijker vonden, ze hebben haar ontslagen. Wel jammer dat ze waarschijnlijk als zzp'er zo weer bij een ander bedrijf aan de slag kan.

Owja en waarom ik over die wandeling begon die wij nog moesten maken in de kraamweek. We denken, maar dat blijft een vermoeden, dat ze toen geld heeft gestolen uit de spaarpot van onze Gus. Ik had haar op een ochtend (erg naïef) verteld dat we 150 euro hadden gekregen van oma voor in de spaarpot van Gus. Toen Sander het geld wilde gaan storten op Gus zijn rekening zat er nog maar 100 euro in. Mijn beredenering; als ze zo haar baas op kan lichten, is ze ook in staat om geld uit een spaarpot te stelen bij kersverse ouders.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je