{{ message.message }}
{{ button.text }}

Operatie 2 en 3..

Afbeelding blog 'Operatie 2 en 3..'

Xavi werd klaar gemaakt voor de operatie. Drain werd eruit gehaald en er werd een omaya drain geplaatst.

Het waren 6 lange weken en zware weken. Je voelt je zo machteloos en je kunt gewoon niks doen dan alleen maar toekijken hoe hij zich hier door heen slaat. En wetende dat hij nog een keer onder het mes moet, vreselijk in een paar weken tijd 3 operaties gehad.

Was hij net van bijna alle toeters en bellen af op zijn lichaam, zat hij weer helemaal onder. 2 kale plekken op zijn hoofd en een bult waar de Omaya drain is geplaatst. Ik weet niet meer hoe vaak ze handmatig het vocht uit zijn hoofd hebben gehaald. Maar het werd wel op de NICU gedaan. Alle ouders moesten de NICU verlaten om een steriel mogelijke omgeving te maken.

Na de handeling mochten de ouders weer terug naar hun kindje. Xavi was ook heel moeilijk te prikken. Hij kreeg toen ook een lange lijn in zijn been om daar het infuus op aan te sluiten. Ik stond er echt van te kijken waar ze allemaal een infuus kunnen plaatsen. Bij sommige zat het boven op het hoofd of in de nek, lange lijn dan in het been.

Xavi begon ook minder te drinken viel ons op. Hij meldde zich altijd stipt op de minuut. Hij kreeg meer sondevoeding dan dat hij zelf dronk. Ik vond het ook niet gek, zo veel al voor zijn kiezen gehad, begrijp dat wel.

Als er s'nachts iets gebeurde dan werd je meteen gebeld. We zaten altijd stijf in bed als we werden gebeld. Soms had Xavi moeite met zelfstandig ademen en moest hij aan de beademing. Of als hij weer koorts had werden we gebeld. Maar we werden ook gebeld om 06:00u s'morgens of we nieuwe kleertjes wilde meenemen, want hij was door de kleertjes heen wat we daar hadden liggen. Echt waar? Moet je ons daarvoor wakker bellen en ons een hartverzakking bezorgen? Dat laatste werd geen 2e keer meer gedaan.

6 weken voorbij en Xavi moest weer onder het mes. Omaya drain eruit en een nieuwe drain er in.
Weer zaten we vol op in de zenuwen en wachten duurde een eeuwigheid. Als ouders is dit ook echt onmenselijk om dit zo vaak achter elkaar mee te moeten maken, je hart breekt elke keer.
Operatie is goed gegaan. Maar in mijn achterhoofd had ik zoiets van eerst zien de komende weken en dan geloof ik het pas.

Nu had hij 3 kale plekken, arm kind helemaal toegetakeld, weer aan de beademing. Zelfde afspraken werden gemaakt, eerste week niet meteen recht op en langzaam opbouwen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je