{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op vakantie met een baby!

Afgelopen week zijn wij voor het eerst op vakantie geweest met onze Muppet van 6 maanden. Een heel avontuur..

Afbeelding blog 'Op vakantie met een baby!'

Op vakantie.. Vroeger betekende dit lekker uitslapen, aan het zwembad liggen en af en toe wat mooie uitstapjes maken. Maar met een baby van een half jaar wordt dit ritme toch een beetje anders.. Een mooi hotel in een warm land werd verwisseld voor een huisje in Center Parcs en het uitslapen, tsja.. daar komen we de komende jaren voorlopig sowieso niet meer aan toe ben ik bang..

Hoewel het een totaal andere ervaring is om met een baby op vakantie te gaan, is het zeker niet minder leuk. Met een totaal volgepakte auto (wauw, wat heeft zo’n klein wezentje toch veel spullen nodig in een week) gingen we op pad. Muppet sliep heerlijk in de auto en werd pas wakker toen we op een grote parkeerplaats bij het park stonden te wachten totdat we naar het huisje mochten. Toen was het echter tijd voor haar fruithap en aangezien we het huisje nog niet in mochten heb ik haar maar op de achterbank gezet. Dat vond ze al prachtig en voor haar was de vakantie dan ook echt al begonnen.

We zaten in een huisje samen met mijn schoonouders. Zij hadden ons uitgenodigd om een weekje met ze op vakantie te gaan en dat sla je dan natuurlijk niet af. In het eerste weekend waren ook mijn zwager en schoonzusje van de partij. Hartstikke gezellig natuurlijk! Voor Muppet was het wel allemaal erg druk, hoewel ze ook enorm genoot van alle aandacht die ze de hele dag door kreeg van iedereen. Het huisje lag prachtig aan een meer en we hadden de hele week prachtig weer.

Het was voor Muppet een week vol met ‘eerste dingen’. Sowieso natuurlijk al de eerste vakantie, maar ook zwemmen, ganzen en eendjes voeren en naar de kinderboerderij waren memorabele momenten. Muppet is een enorme waterrat en zwemmen vond ze dan ook heerlijk. De eerste dag moest ze een beetje wennen, maar de tweede dag begon ze zodra ze het zwembad zag te gillen van blijdschap.

De kinderboerderij vond ze ook helemaal geweldig. Thuis hebben we drie katten waar ze helemaal dol op is. Zodra ze er een ziet begint ze te lachen. De kinderboerderij had net zo’n effect op haar. Vooral de ezeltjes waren erg mooi, maar ook de geitjes, kippen en de kalkoen konden rekenen op een enthousiaste reactie.

Bij het huisje liepen drie ganzen en twee eendjes. Die beesten zijn natuurlijk gewend dat ze te eten krijgen van de mensen, dus die liepen regelmatig door onze ‘tuin’. Muppet vond dit natuurlijk geweldig. We hebben een paar keer wat oud brood aan de ganzen en eenden gevoerd en elke keer keek Muppet hier met grote ogen naar.

Vantevoren waren we bang dat Muppet totaal uit haar ritme zou raken op vakantie. Gelukkig viel dit heel erg mee. We hebben geprobeerd om haar etenstijden zoveel mogelijk aan te houden en dit ging behoorlijk goed. Hierdoor lag ze ook steeds mooi op tijd (zelfs vaak iets eerder dan thuis) in bed. Slapen deed ze goed, hoewel ze vaak net wat te vroeg wakker werd en dan nog even een uurtje lekker tussen papa en mama in verder sliep. Tijdens die week is zelfs haar tweede tand doorgekomen, en hoewel ze er wel wat onrustiger door sliep, heeft ze ook dat heel goed gedaan.

Toch merk je dat een week van huis weg wel erg lang is voor zo’n kindje. Muppet was aldoor erg moe en aan het eind van de week vond ze dingen ook steeds minder leuk. Toen we weer thuis waren was ze voornamelijk erg blij om de katten weer te zien. De eerste middag leek ze het wel raar te vinden dat opa en oma er niet meer waren, maar de dag daarna leek ze dat ook wel alweer vergeten. Vandaag is papa weer naar z’n werk en volgens mij vindt Muppet het wel prima om weer lekker thuis te zijn. En ook voor mama is het wel fijn om weer rustig thuis te zijn! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je