{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op stap of thuisblijven..?

Ik ben een redelijke huismus, maar vind het ook leuk om op stap te gaan. Even de stad in, lunchen, festivalletje. Gezellig!

Afbeelding blog 'Op stap of thuisblijven..?' Achtergrond blur afbeelding

Nu is het wel een tijdje geleden dat ik echt ‘uit’ ben geweest. En bestaan mijn ‘op-stapjes’ voornamelijk uit naar de stad gaan en/of lunchen. En heel af en toe gaan we ergens op bezoek. Maar ik vind het soms moeilijk in te schatten wat nou handig is. Met Jaé-Lynn dan. Ik zelf red mij wel, meestal.

Maar ik merk dat als ik soms een hele middag weg ben geweest dat het dan best vermoeiend is voor haar. Dit komt ook omdat zij eigenlijk niet slaapt als we weg zijn. Ze vindt het veel te leuk om rond te kijken. Ze wilt alles zien en horen. Ze houdt van de gezelligheid en interactie. Maar ik wil haar ook niet over haar limiet laten gaan zeg maar.. het moet wel leuk blijven. En ja.. je moet letten op wat zij aangeeft, maar zolang zij niet hoeft te slapen zal je haar niet horen. Maar dat wil niet zeggen, denk ik dan, dat dat dan ook goed is.

Dus nu ben ik meestal niet langer dan 4 uurtjes met haar weg. En als we ‘zo lang’ weg blijven, dan ga ik altijd even ergens zitten zodat ze even uit de wagen kan. Dit is dan altijd haar moment om lekker gek te doen. Lekker springen en doen.

Maar ja.. nu neem ik haar vaak niet mee als ik weet dat ik lang weg ben. Of als papa niet thuis is, ga ik helemaal niet. En dit is niet altijd leuk natuurlijk. En dit is ook niet voor altijd ofzo.. Ik wil echt niet forever gebonden aan huis zijn. We moeten gewoon ook lekker op bezoek kunnen enzo. Maar nu.. ja.. nu weet ik het dus niet. Omdat ze dus niet slaapt. Ze slaapt op dit moment alleen maar in haar eigen bedje. En ook in die van de opvang, gelukkig. Maar verder niet. Nergens. Zelfs in ons bed slaapt ze eigenlijk niet. Het enige moment van de dag dat ze wel bij ons slaapt, is vroeg in de ochtend. Maar probeer je haar daarna nog daar neer te leggen om te slapen, dan is het alleen maar kletsen en gillen.

Hoe doen jullie dat? Of hoe hebben jullie dat gedaan met je kleintje? Ben ik ‘te voorzichtig’? Of? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je