Snap
  • Baby

Op stap of thuisblijven..?

Ik ben een redelijke huismus, maar vind het ook leuk om op stap te gaan. Even de stad in, lunchen, festivalletje. Gezellig!

Nu is het wel een tijdje geleden dat ik echt ‘uit’ ben geweest. En bestaan mijn ‘op-stapjes’ voornamelijk uit naar de stad gaan en/of lunchen. En heel af en toe gaan we ergens op bezoek. Maar ik vind het soms moeilijk in te schatten wat nou handig is. Met Jaé-Lynn dan. Ik zelf red mij wel, meestal.

Maar ik merk dat als ik soms een hele middag weg ben geweest dat het dan best vermoeiend is voor haar. Dit komt ook omdat zij eigenlijk niet slaapt als we weg zijn. Ze vindt het veel te leuk om rond te kijken. Ze wilt alles zien en horen. Ze houdt van de gezelligheid en interactie. Maar ik wil haar ook niet over haar limiet laten gaan zeg maar.. het moet wel leuk blijven. En ja.. je moet letten op wat zij aangeeft, maar zolang zij niet hoeft te slapen zal je haar niet horen. Maar dat wil niet zeggen, denk ik dan, dat dat dan ook goed is.

Dus nu ben ik meestal niet langer dan 4 uurtjes met haar weg. En als we ‘zo lang’ weg blijven, dan ga ik altijd even ergens zitten zodat ze even uit de wagen kan. Dit is dan altijd haar moment om lekker gek te doen. Lekker springen en doen.

Maar ja.. nu neem ik haar vaak niet mee als ik weet dat ik lang weg ben. Of als papa niet thuis is, ga ik helemaal niet. En dit is niet altijd leuk natuurlijk. En dit is ook niet voor altijd ofzo.. Ik wil echt niet forever gebonden aan huis zijn. We moeten gewoon ook lekker op bezoek kunnen enzo. Maar nu.. ja.. nu weet ik het dus niet. Omdat ze dus niet slaapt. Ze slaapt op dit moment alleen maar in haar eigen bedje. En ook in die van de opvang, gelukkig. Maar verder niet. Nergens. Zelfs in ons bed slaapt ze eigenlijk niet. Het enige moment van de dag dat ze wel bij ons slaapt, is vroeg in de ochtend. Maar probeer je haar daarna nog daar neer te leggen om te slapen, dan is het alleen maar kletsen en gillen.

Hoe doen jullie dat? Of hoe hebben jullie dat gedaan met je kleintje? Ben ik ‘te voorzichtig’? Of? 

8 jaar geleden

Nu is op stap gaan moelijk maar als ze wat ouder is en niet meer zo veel slaap nodig heeft kan je langer weg. Je moet naar je kind kijken wat die kan en elke dag is het anders. Mijn oudste is 20 maand en slaat af en toe middagdutje over en energie voor 10 en de ander dag is totaal anders.

8 jaar geleden

Hoii wat leuk! En inderdaad zo doen wij het ook een beetje. Ik probeer wel elke dag even naar buiten te gaan, en dan niet altijd naar de stad. Soms ook gewoon even naar de supermarkt ofzo. En e heeft niet echt slaaptijden op de minuut af, want als ze niet moe is gaat ze echt niet slapen! Dus haar dutjes zitten tussen tijden in haha bijvoorbeeld in de ochtend gaat ze tussen 9 en 11 naar bed. Ligt er ook aan hoe laat ze wakker was. En ja als we in de middag weg zijn slaapt ze iets later. Wil inderdaad niet te krampachtig zijn, anders kan je ook helemaal niets. Dus ja, we volgen gewoon een beetje wat zij doet en nodig heeft en daarin proberen we een ritme aan te houden :)

8 jaar geleden

Ja weet wel dat alle kinderen anders zijn, maar ben dan toch benieuwd hoe andere mama's dat doen :) ik probeer gewoon te volgen wat Jaé-Lynn doet. En ik vind het voor nu ook wel goed zo hoor. Het is niet dat ik super aan het balen ben. En als ik weet dat ik wat langer weg moet of wil dan blijft papa thuis of komt oma oppassen hihi. En straks zullen we inderdaad samen langere uitstapjes kunnen maken!

8 jaar geleden

Hi Dewi, Leuk om jou hier tegen te komen! Ik zag al via FB (via Rachel) dat we ongeveer tegelijk zwanger waren. Je verhaal is voor mij ook heel herkenbaar. Als het aan mij ligt zou ik de hele dag op stap zijn maar helaas.... nu scheelt het dat ik ook een (oud) hondje heb waarvoor ik op tijd naar huis moet. Ik probeer toch wat ritme in te bouwen voor mijn zoontje en het te beperken tot 1 uitstapje per dag. Verder breng ik hem op vaste tijden naar bed zodat ik in de tussentijd ook mijn handen vrij heb om even iets voor mezelf te doen. Het is best lastig om een balans te vinden. Enerzijds geloof ik dat je kind makkelijker wordt als je er niet te krampachtig mee omgaat maar aan de andere kant wil je ook voldoende rust en regelmaat bieden.... hhhhm lastig! Groetjes Tara!