{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op een grijze wolk 4

Afbeelding blog 'Op een grijze wolk 4' Achtergrond blur afbeelding

Vanuit het warmtebedje, hoppa in een gewoon bedje. Eerst met kruikjes, maar al snel kon Joy haarzelf warm houden.

Joy mocht eindelijk van de saturatiemeting af, weer een stapje vooruit, maar haar maaghevel bleef nog steeds stromen. Papa en ik wisten vanaf het begin dat er iéts niet goed zat. Elke keer als we haar maagsonde omhoog zette begon ze te spugen.

Een slikfoto, omdat de artsen dachten aan een darmtresie (een stuk darm wat niet is aangelegd).

Rond 2 uur s’middags de eerste. Joy kreeg contrastvloeistof in haar sonde gespoten en haar sonde werd dichtgezet. Dit kon niet anders dan dat dit tot spugen zou lijden. De eerste foto werd gemaakt, we zagen ‘een soort luchtbel’ tussen haar darmen zitten en het leek maar een klein stukje door te lopen, shit.

S’avonds om 8 uur moest ze opnieuw voor een foto om te kijken of het nu wel allemaal door zou lopen. Ondertussen had ze alweer gespuugd. Het bleek iéts verder te zijn doorgelopen, maar nog niet genoeg. De volgende ochtend wilden de artsen NOG een foto, maar ik wilde dat de sonde weer open ging, want ze had zo’n last van haar buikje. Uiteindelijk mocht hij weer open, afhangend omdat ze maar bleef spugen.

De volgende dag, de laatste foto. Het bleek doorgelopen te zijn tot haar endeldarm, dit betekende dus dat ze geen darmtresie had, maar wel een vernauwing waar bijna niets doorheen kan. Wij waren allang blij dat het wel iets doorliep.

Dit stelde ons een klein beetje gerust, want wij gingen van het ergste uit.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je