{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op een grijze wolk

Afbeelding blog 'Op een grijze wolk '

Ik wil jullie mijn zwangerschaps en bevallingsverhaal delen. Voor ons is dit een hele heftige tijd geweest met heel veel zorgen. Nog steeds zijn er heel veel zorgen.


Ondanks dat ik de pil slikte werd ik maar niet ongesteld. Na 10 dagen overtijd te zijn, heb ik toch maar een test gedaan en ja hoor, ik was al 5 weken zwanger. De zwangerschap was niet gepland, dus was eerst een schok voor ons. Na een paar dagen was de schok al minder. De kleine was zeker gewenst, ze was een cadeautje, ook al was dit niet onze planning.

Met 8 weken zwangerschap kon ik geen eten en drinken meer binnen houden. Letterlijk alles kwam eruit. Geuren, licht en geluid kon ik niet meer verdragen. Familie en vrienden vertelde mij dat het erbij hoorde. Maar welke adviezen ik ook kreeg het hielp niet.

12 weken zwanger, ik werd opgenomen met uitdroging. De eerste 24 uur mocht ik niets eten en drinken en kreeg ik een infuus met vocht. Ik kreeg te horen dat ik een zwangerschapsziekte had genaamd ‘Hyperemisis gravidarum’.

Eenmaal 15 weken zwanger werd ik bijna 15 kg lichter weer opgenomen met uitdroging. Hoe kon mijn lichaam dit nog langer volhouden.

Week 16, een pretecho om te weten welk geslacht ons kindje zou hebben. Hyperemisis gravidarum nekte mij al vanaf week 7 en tijdens die nare zwangerschap waar ik zo ziek in was wilde we is iets leuks doen. Tijdens de echo werd verteld dat we een meisje kregen, leuk! Maar degene die de echo maakte moest ons ook vertellen dat ze iets gezien had wat niet hoorde met dit termijn. Hiervanuit werden wij naar het LUMC in Leiden gestuurd om te kijken of er inderdaad iets niet klopte.

Eenmaal de volgende dag in het LUMC werd er geconstateerd dat onze kleine meid een buikwand defect had genaamd gastroschisis. Een deel van haar darmpjes lag buiten de buik. Het LUMC kon ons hiermee niet verder helpen. We werden doorgestuurd naar het Erasmus, waar we heel goed begeleid werden.

Na 17 weken zwangerschap was ik helemaal op. Er was niets meer van mij over. Mijn vriend vond dat het nu wel een beetje klaar was en belde het ziekenhuis. Ik kreeg sondevoeding.

22 weken zwanger, hier dachten wij dat het afgelopen was. Ik stapte het bed uit en voelde iets stromen. Bloed. Met de ambulance zijn wij naar het ziekenhuis gereden. Gelukkig bleek het niets ergs te zijn en konden wij na 3 dagen weer naar huis.

Met 27 weken zwangerschap werd ik 16 dagen opgenomen vanwege minder beweging. Er werden extra echo’s gemaakt, want de kleine haar darmen waren in de buik helemaal uitgezet. Ook werd er geconstateerd dat ik al 1 cm ontsluiting had. De artsen dachten dat ik de 30 weken niet zou halen en gaven mij longrijpingsprikken.

Eenmaal thuis ging het na die 16 dagen opname heel goed, ondanks mijn vruchtwater extreem toenam.

Met 30 weken kon ik eindelijk weer iets eten bij de sondevoeding. De diëtist besloot dat de sondevoeding eruit mocht. Hierna begon ik weer over te geven, maar het was nog een soort van dragelijk.

met 33 weken, 2 dagen voor haar geboorte kreeg ik lage rugpijn en ‘een soort ongesteldheid’ buikpijn. De dag erna hadden we toch een afspraak in het ziekenhuis, dus het kon wel een nachtje wachten.

1 dag voor haar geboorte kwamen wij in het ziekenhuis. Ik wist zeker dat ik nu weeën had. Ik bleek 3 a 4 cm ontsluiting te hebben en ik moest blijven.

25 november 2017, de dag van haar geboorte. Na een nacht met pijnlijke weeën en alleen maar overgeven bleek mijn ontsluiting niet te vorderen. Al die tijd heb ik aan de CTG scan gelegen en in de middag bleek ze grote dippen in haar hartslag te hebben. De gynacoloog besloot me in te lijden. Zoals ze al zeiden had ik enorm veel vruchtwater, wel 5 liter. Nadat de vliezen gebroken waren schoot de kleine haar hartslag naar 50. Het werd meteen een spoedkeizersnede.

Onze Joy is met 33 weken en 3 dagen geboren en woog 2250 gram. Ze is na 2 uur geopereerd, de darmpjes zijn toen naar binnen geplaatst.

Nog steeds ligt ze in het ziekenhuis. Hierover meer in mijn volgende blog.

Afbeelding blog 'Op een grijze wolk '
Afbeelding blog 'Op een grijze wolk '
Afbeelding blog 'Op een grijze wolk '
Afbeelding blog 'Op een grijze wolk '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je