{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ook nuchtere mensen dragen hun kind!

Afbeelding blog 'Ook nuchtere mensen dragen hun kind!' Achtergrond blur afbeelding
Wij wonen in een klein dorpje, in de Achterhoek. De mensen hier zijn erg nuchter en houden niet zo van poes pas. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg is hier het motto. En daar kom ik, geboren en getogen in dit dorp en van nature ook erg nuchter. Maar ik draag mijn kinderen en dat was in het begin toch wel een hele gebeurtenis in het dorp. Toen onze kinderen baby's waren vonden mensen het leuk en lief en vlogen de aah's en ooh's me om de oren. Vaak werd me door moeders en zelfs oma's verteld dat ze ook altijd gedragen hebben. (als ik dan even door vroeg werd er niet altijd op de juiste manier gedragen, maar dat is een ander verhaal) Totdat mijn kinderen ruim een half jaar of ouder werden en zelfs al begonnen met lopen, dan werd het een ander verhaal, want wie draagt haar kind nu als het al zo groot(!) is? En kan dat kind niet beter zelf lopen? 1 keer werd me zelfs gevraagd wanneer ik eindelijk eens stopte met dragen, want dit koste me mijn rug en het zou niet goed zijn voor mijn zoon, hij zou er verwend van worden. Grote onzin, ten eerste zijn ik en mijn jongste zoon (die nu ruim 2 is) het die beslissen wanneer we stoppen met dragen en gedragen worden. Zolang we het beide fijn vinden er ervan genieten, gaan we er lekker mee door. Mijn jongste geniet van het op mijn rug zitten, hij ziet alles vanuit mijn gezichts veld en dat is hoger dan vanuit een kinderwagen. Nog iedere dag wordt hij gedragen, hij gaat op mijn rug mee zijn grote broers naar school brengen, geen gedoe met een kinderwagen die de school niet in kan door drukte of erger nog, buiten moet blijven staan ivm deze drukte. Nee hoor, gewoon een kusje in de klas voor zijn broers. Daarnaast gaat hij op mijn rug mee zijn grote vriend, onze hond uitlaten. Geen vieze banden aan een kinderwagen en lekker warm, al zingend onder mama's jas. En of het voor mij zwaar is?? Nee hoor, ik ben met het sterker worden van mijn rug mee gegroeid met zijn gewicht, waardoor zijn 13 kg totaal niet zwaar voelt, sterker nog, had ik vroeger met regelmaat last van mijn rug, nu nooit meer. Een goede work-out dus. Beide gaan we nog lang genieten van het  dragen (voor papa geldt trouwens hetzelfde) en laat de mensen maar kletsen. Overigens kan hij al tijden goed lopen en is hij totaal niet verwend, maar eerder erg zelfstandig. Groetjes Christel Bouwmeester www.indedoek.nl  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je