{{ message.message }}
{{ button.text }}

Onze eerste kerst

Dit jaar was onze eerste kerst als gezinnetje. Ons eerste buiten de buik kerst.

Afbeelding blog 'Onze eerste kerst    ' Achtergrond blur afbeelding

Nu is ons meisje pas 6 maanden en snapt er nog helemaal niets van, maar dat maakt niet dat wij het minder vieren.

Kerst is mijn ding, mijn jam. Ik hou ervan. Ik hou van de sfeer, de gezelligheid er omheen. Heerlijk. Geweldig. I. LOVE. IT!
Dus ik had al helemaal bedacht welke cadeautjes we zouden geven. Dit had ik al bedacht toen ze nog 3 maanden was. Ja, ik was er vroeg bij (19 dec is ze 6 maanden geworden). Maar heel veel van het leuke speelgoed is vanaf 6 maanden. Dus ik wist, met kerst krijgt ze een aantal van die leuke 6+ speelgoedjes

.20151225_111255_resized_1451147144.jpg20151226_091310_resized%20(1)_1451147342

Maar we begonnen met de kerstboom. Samen versieren. Of tenminste. Ik versieren en zij op de slingers kwijlen. Voor het eerst in jaren heb ik een bonte boom, met gekleurde lampjes. Ik hield nooit van gekleurde lampjes. Too much, vond ik het. Maar nu, nu was het leuk. En vooral leuk voor Pooks. Toen de boom helemaal af was ben ik met haar bij de boom gaan staan. Ze wist niet waar ze kijken moest. Daar waar het voor ons allemaal vanzelfsprekend is, ziet zij nu alles voor de eerste keer. Hoe mooi is dat?!

aarna kon het kerstshoppen beginnen. Ik moest mezelf wel een beetje afremmen. Want als het aan mij lag zou ik alles kopen. Ik vind alles leuk, te leuk. Maar zij begrijpt het nog niet. En kan toch niet met alles te gelijk spelen. Dus heb ik het netjes gehouden. Twee grote cadeaus, twee kleintjes en 3 leuke kledingstukken (uitgezocht door papa). En van haar tante heeft zij ook één groot cadeau gekregen. Nou, dat vind ik netjes.

ok had ik speciaal voor de kerst een kerstig pyjamaatje gekocht. Super leuk! Met kerstnacht had zij deze aan. Ik probeerde een paar leuke foto’s te maken van haar bij de boom, maar dit ging niet. Zij bleef schoppen tegen de cadeaus en was afgeleid door al het geglim en gedoe bij de boom. Ik kan het haar ook niet kwalijk nemen. Het was gewoon niet zo een goed idee. Maar toch, gelukkig, een paar leuke kiekjes kunnen maken.

20151224_184706_resized_1451147241.jpg20151224_184738_resized_1451147261.jpg

Eerste kerstdag was het zover! Wij hebben deze met zijn drietjes gevierd. Wij wilden deze eerste kerstdag met elkaar vieren. Gewoon even wij alleen, als gezin. Wij hebben de hele ochtend lekker in ons pyjama gezeten, lekker ontbijten en daarna de cadeautjes uitpakken. Ook heb ik haar een uber schattig kerstvrouw jurkje aangetrokken. En haar mooiste kerstige haarbandje op.

20151225_111201_resized_1451147181.jpg

aar het is geweldig om te zien hoe leuk ze haar nieuwe speelgoed vindt. Alles is nieuw, dus alles moet en kan ze opnieuw ontdekken. En mama stiekem ook.Het cadeautjes uitpakken was heel leuk. Daar waar ze begreep dat ze aan het papier moest trekken, begreep zij niet dat het cadeautje onder het papier zat. Zij nam al genoegen met het glitterende cadeaupapier. Maar toen ze eenmaal het cadeautje eronder wel zag, vond ze het heel leuk. Daarna is mama 3 kwartier bezig geweest met alles uitpakken en in elkaar zetten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je