{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ons verhaal: een huilbaby en depressie

Baby's huilen nou eenmaal dat hoort erbij

Afbeelding blog 'Ons verhaal: een huilbaby en depressie' Achtergrond blur afbeelding

Ons kleine volmaakte mannetje, wat was hij prachtig en wat was hij tevreden. De eerste 2 weken van zijn leven tenminste... Na 2 weken begon het huilen en het hield niet op. Het was niet gewoon huilen, het was krijsen. Krampjes misschien? Andere voeding andere fles. Verborgen reflux? Wat zou het kunnen zijn. Ik was de enigste die hem enigzins stil kon krijgen en liep dan ook volle dagen met hem op de arm. Reacties als laat hem toch huilen, huilen hoort erbij waren de meeste voorkomende. Want natuurlijk was er niks aan de hand, dat zat in mijn hoofd. Ik was de enigste die er de hele dag in zat en als Stan dan weer thuis kwam van het werk en zei: "mijn collega zei vandaag nog dat het normaal was dat huilen". Dan voelde ik me echt weer de slechtste moeder ter wereld. Hoe kan dat dan? Dit hoort er niet bij, dit is niet gewoon huilen. Waarom gelooft niemand me en waarom gelooft Stan het niet? Ik voelde me alleen, zelfs in het ziekenhuis werden we weggestuurd toen de baby zijn normale gedrag ging vertonen. De laatste avond kregen ze hem niet stil dus gaven ze maar wat extra melk waardoor hij alles er uit spuugde in de nacht. De volgende dag wilde ze hem ondanks dat voorval toch weer extra melk geven. Ik heb mijn kind gepakt en gezegd dat ze niet goed bij hun hoofd waren. Ik nam mijn kind direct mee naar huis want hier zou hij niet beter worden.

Ik bleef volhouden en er waren inmiddels gelukkig een aantal mensen die ook zeiden dat het huilen niet normaal huilen was. Dus bleef ik verder zoeken, chyropractor geprobeert maar dat werkte ook niet. Uiteindelijk zijn we bij een vrouw met een bioresenantie meting gekomen. Zij gaf aan dat het de melk was die we gebruikten. We zijn toen overgestapt op biologische melk en sindsdien ging het beter.

Het nadeel is dat de baby inmiddels 4 maand oud was en natuurlijk helemaal mama minded. Daarnaast kwam er voor mij als nieuwe moeder vrij veel op me af in combinatie met alles wat er speelde met mijn vriend's familie, waardoor ik een postnatale depressie had gekregen. Ik zwakte dit naar mijn omgeving af, maar er was wel degelijk sprake van.
Ik vond dat ik als moeder faalde maar ook als vriendin, als dochter, als zusje als alles eigenlijk.... Stan heeft volgens mij nooit echt door gehad hoe slecht het echt met me ging. Dit kwam ook doordat ik het afzwakte. Ik had genoeg oordelen gehoord toen we een huilbaby hadden. Mensen weten alles toch altijd beter en denken vaak dat het aan jezelf ligt. Dus ik besloot naar iedereen om me heen maar te doen alsof het allemaal wel mee viel. Ik was tenslotte een sterke vrouw, zo kende iedereen mij. Als ik nu terugkijk denk ik: dat was niet sterk, het was juist sterk geweest als je gewoon gezegd had wat er speelde. Als je gewoon altijd eerlijk was gebleven tegen de mensen om je heen. Maar uiteindelijk ben ik eruit gekomen, ik kreeg professionele hulp en kwam er weer bovenop. Dit traject heeft ongeveer een jaar geduurd en niemand heeft in die tijd gezien dat het echt zo slecht met me ging. Ik was alleen nog mama en dat was alles waar ik voor leefde. Zodra het iets beter met me ging gingen we dan ook voor ons 2de kindje.

Als ik nu terug denk was ik helemaal niet helder genoeg om die keus te kunnen maken... Stan leek het wel een goed idee op dat moment (waaruit misschien des te meer bleek dat hij nooit door heeft gehad wat er allemaal met mij was gebeurt psychisch gezien) Niet dat het zijn schuld is hoor want ik kan behoorlijk overtuigend zijn als ik wat wil en op dat moment wilde ik heel graag nog een kindje. Een kindje van ons waar we samen van konden genieten en samen voor konden zorgen ipv ik alleen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je