{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ons perfecte mannetje

Over hoe een doodgewoon controle bezoek aan het consultatiebureau je opeens aan alles kan laten twijfelen..

Afbeelding blog 'Ons perfecte mannetje' Achtergrond blur afbeelding

Zo, op naar het consultatiebureau voor het 12 weken consult! Je zou je eerste prikjes krijgen, arm mannetje. Voor de rest ging ik er vanuit dat dit een bezoekje was zoals ik die ook elke keer meemaakte met jouw zus, er was immers niets aan de hand.

Na een uur wachten mochten we de kamer van de jeugdarts eindelijk binnen. Een vervangster deze keer, want onze vaste jeugdarts had verlof. "Heb je daar bezwaar tegen?" werd me nog gevraagd, maar we hadden natuurlijk niet voor niets al een uur in de wachtkamer gezeten.

Als eerste werd er naar je lengte en gewicht gekeken en hier was niets op aan te merken. Je groeit hartstikke goed! Vervolgens kreeg mama de vraag hoeveel dat je drinkt en daar ging het eigenlijk al mis. Advies: geen 4 maar 5 flessen en dan minder per keer in de fles. Hiervoor had de arts geen specifieke reden, want je doet het allemaal prima, maar dat leek haar beter. Eenmaal thuis had mama nog eens even in het boekje van jouw zus gespiekt en guess what, zij dronk hetzelfde en hier hebben we nooit commentaar over gekregen.

Maar goed, terug naar het consult. De jeugdarts checkte of je ogen haar volgden en nog allerlei zaken. Je liet je niet aan je armpjes optrekken, je hield je hoofd omlaag. Dat je om je heen kijkt wanneer we je op onze buik leggen en je je hoofdje dan zelf omhoog kan houden doet er niet toe. Je bent net wakker en spartelt met je benen. Je armen blijven even liggen, maar doen daarna ook goed mee. Toch weer een aantekening, want je armen doen dit niet vanaf het begin tegelijk met je benen. Conclusie: je armspieren zijn slap en er moet een fysiotherapeut naar kijken.

Zo, viel me dat even rauw op mijn dak! Laat ik voorop stellen dat ik het fijn vind dat de arts zo alert is en indien er iets niet klopt in jouw ontwikkeling zal ik de eerste zijn die daar iets aan wil doen om jou te helpen, alleen hier was ik even niet op voorbereid. En eerlijk, nu ik het allemaal wat heb  kunnen laten bezinken denk ik ook ach, het is maar een fysiotherapeute en ze komt alleen kijken.. Maar toch, het voor ons zo perfecte mannetje is in de ogen van de arts niet zo perfect en dat wil geen enkele moeder horen. 


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je