{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ons laatste dagje/nachtje in het ziekenhuis (26)

De laatste dag in het ziekenhuis is aangebroken. Nog 1 nachtje en dan mogen we eindelijk naar huis met onze Yvar!

Afbeelding blog 'Ons laatste dagje/nachtje in het ziekenhuis (26)'

Vrijdag 30 januari 2015, Yvar is 6 dagen oud. Nog 1 nachtje en dan mogen we echt maar huis. Wat kijk ik toch uit naar dat moment. Vandaag het laatste dagje hier in het ziekenhuis. Ik begin steeds meer te genieten van Yvar en de nachtmerries worden minder. Natuurlijk staat die heftige bevalling nog steeds op mijn netvlies gebrand maar het lijkt een heel stuk beter te gaan.

De ochtend vliegt voorbij en rond de middag doe ik het wel bekende middagdutje. Vandaag komt er geen bezoek. Deze keuze hebben we bewust gemaakt. De psycholoog komt nog langs vanmiddag en ook de gynaecoloog komt nog. Ook wil ik vandaag gewoon samen met Paul zijn en even geen bezoek om ons heen. Elke dag is er bezoek geweest wat wij super leuk en gezellig vonden maar vandaag even niet. Vandaag is voor ons zelf! Heerlijk genieten van onze Yvar!

blog%2026%201_1459513061.jpg

blog%2026%20-%202_1459513101.jpg

blog%2026%20-%203_1459513143.jpg

Rond een uurtje of 4 komt de psychologe binnen gewandeld. Het eerste wat zij zegt is: je ziet er goed uit! Stiekem bloos ik hier een beetje van en uiteraard ben ik blij dit te horen. Hoe gaat het? Ja eigenlijk gaat het nu best goed. De nachtmerries lijken te verdwijnen en ik geniet echt van Yvar. Natuurlijk denk ik nog vaak aan de bevalling maar op de één of andere manier is het nu wat meer op de achtergrond. Ik wil alle tijd en energie aan Yvar besteden natuurlijk. We nemen nog kort even alles door en naar 20 minuutjes gaat ze weer. Ze heeft mij wel adviseert om alles een keer op papier te zetten. Van het begin tot hey eind van de bevalling. Heb je een blaadje vraagt ze dan schrijf ik even mijn naam en telefoonnummer op van de poli hier in het ziekenhuis. Mocht je mij nog eens nodig hebben hiervoor dan kun je altijd contact met mij opnemen. Wat fijn! ik geef een blaadje en ze schrijft het op. Ze wenst mij het aller beste en hopelijk gaat het jou goed! Dat hoop ik ook en super bedankt dat je er voor mij was! Zo dat is ook geregeld!

Een goede 20 minuten later staat de gynaecoloog bij mij op de kamer. Ik wil eens even vragen hoe het met jou gaat? Het gaat wel goed zeg ik. Natuurlijk heb ik er nog wel last van maar ik ben nu voornamelijk met Yvar bezig. Over 6 weken kom je sowieso nog terug bij mij op controle. Wij hebben het nog even over de bevalling, en nogmaals spreekt hij uit dat het erg zwaar en heftig was. Als je nog vragen hebt dan schrijf ze gerust op, dan kunnen wij er dan samen even naar kijken. Dat zal ik zeker doen! Naar 20 minuutjes wenst ook hij wenst mij het beste en als er iets is dan kun je altijd bellen en bij mij terecht. Is goed, doe ik! Geniet ervan samen! Dankje en dat zal ik zeker doen!

Om stipt 17:00 uur komen ze het avondeten brengen. Gelukkig de laatste dag want dat eten hier ben ik helemaal moe. Ik verlang naar echt lekker eten. Hopelijk gaat die kraamverzorgster mij nog lekker 2,5 dag in de watten leggen! Het eten smaakt mij echt niet, en het toetjes is ook niets bijzonders. Rond kwart voor 7 komt Paul binnen gewandeld. Zou je voor mij onder in het restaurant 2 broodjes kroket willen halen. Ik heb hier zo ontzettend veel zin in. Ik heb helemaal niet goed gegeten. Oh en neem ook maar z'n lekkere Swirl mee met kersen, cookies en witte chocola! Ennuh, neem er zelf ook èèn! Niet veel later komt Paul terug met 2 overheerlijke broodjes kroket en mayo en een Swirl. Met smaak eet ik de broodjes kroket op en het is alsof ik mij een heel ander mens voel. Iets vets eten naar 1 week ziekenhuis doet mij echt goed. ALs toetje nog de super lekkere Swirl. Paul zit gezellig bij mij op bed en wij kijken eindeloos naar Yvar die heerlijk ligt te slapen in zijn ziekenhuisbedje. Iets mooiers als dit konden wij ons niet wensen!

Het is inmiddels al half 10 en Paul gaat naar huis. Hoelaat moet ik er morgenvroeg zijn? De kinderarts is hier om 09:00 uur. Zij gaat Yvar dan beoordelen of hij naar huis mag. Dus ik zou zeggen rond half 10 hier zijn. Doe ik! Ik en Yvar krijgen een dikke knuffel en dan zegt Paul, morgen mag ik jullie allebei eindelijk mee naar huis nemen. Van deze woorden schiet ik vol want dat is ook wat ik het liefste wil. Lekker naar ons eigen huisje! Oh voordat ik het vergeet, neem je morgen een grote doos Merci mee voor de verpleegsters? Ze hebben dit wel verdiend vind ik! Doe ik. Ik zie jou morgen :-)

Zodra Paul de deur uit gelopen is komt de verpleegster van de neonatologie binnen gelopen. Zij komt de laatste keer Yvar zijn antibiotica in zijn infuusje spuiten en daarna gaat ze het infuusje meteen eruit halen. Als de verpleegster klaar is wenst zij ons heel veel geluk met ons 3e. Jullie super bedankt voor alle goede zorgen!

Ik hou Yvar stevig vast ik fluister hem zachtjes in zijn oor: morgen mag je eindelijk mee naar huis, voor het eerst op jou eigen kamertje, dan mag je voor het eerst in jou eigen bedje slapen, de eerste keer in jou korte leven in badje. En weetje Yvar, papa heeft nog bijna 2 weken vakantie! Langzaam rolt er een traan over mijn wang, deze keer niet van verdriet maar van GELUK!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je