{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ondertussen… - Adoptie

Afbeelding blog 'Ondertussen… - Adoptie'

Tussen de intake en nu is er eigenlijk best veel gebeurd. Het voelt een beetje als ‘Niemandsland’, omdat we tussen de afronding van de voorbereiding en het starten van de officiële procedure in zitten.
Hoe ziet dat Niemandsland eruit? Een beetje vreemd met hier en daar wat onzekerheid en een vleugje spanning 

Tijdens de intake heeft Bo van A New Way onze documenten nogmaals gecheckt, ons profielboek doorgebladerd en van alles met ons besproken. Toen we klaar waren met de intake vertelde Bo dat ze onze 30 documenten en 3 profielboeken zou versturen naar Adoption ARC en kregen we een samenvatting van het gesprek, de overeenkomst met ANW en een ‘permission to start’ mee.
De eerste 2 documenten hebben we ondertekend en teruggestuurd. Daarmee is onze inschrijving voltooid.
Met de ‘permission to start’ op zak hebben we contact opgenomen met Adoption ARC. Met deze toestemming geeft A New Way aan dat alles in orde is, dat we aan alle officiële zaken hebben voldaan en dat het wat hen betreft akkoord is om de procedure te starten met Adoption ARC.
Dus met een klein beetje zenuwen mailden we ons papiertje naar ARC. We hebben eerder contact gehad, maar nu was het anders…. Nu was het ‘echter’ dan normaal; officiëler.
Binnen een week hebben we van ARC de laatste overeenkomsten gekregen en deze na goed doorlezen getekend teruggestuurd.
Intussen gekeken hoe dat nou precies werkt met particuliere transacties naar de USA en hiermee onze inschrijving bij ARC ook afgerond.

En gisteren (7/11) was ineens zo’n dag waarop alles zo ongeveer samen kwam. Zo’n dag van fijne gesprekken, de zon die iets feller scheen en de hele herfstwereld om me heen goud kleurde. Zo’n dag waarop je extra dankbaar bent voor waar je nu bent.
Een dag waarop we onze getekende overeenkomst van A New Way met de post kregen inclusief een kaartje dat we officieel bij hen in bemiddeling zijn; yay!
En een dag dat we mail krijgen vanuit Adoption ARC dat onze documenten en boeken veilig bij hen zijn aangekomen. Ik was zo verbaasd dat dit zo snel was gegaan.
Er wordt nu gekeken of alles compleet en in orde is en dan wordt ons dossier daar geopend. Als dat gedaan is dan zijn we officieel beschikbaar.
Hiermee stappen we van ‘Niemandsland’ over naar ons USA avontuur. Ookal hebben we er heel lang op moeten wachten, het is toch een klein beetje onwerkelijk dat we nu op dit punt zijn.

De komende tijd zullen we de mail regelmatig checken (like a hawk); ook als we in gezelschap zijn… mea culpa… het ligt niet aan jullie, maar aan ons. 
We beloven plechtig dat dit minder gaat worden naarmate de tijd verstrijkt.
Daarnaast zullen we wellicht iets sneller reageren als de telefoon gaat… je raadt het al… ook als jullie er bij zijn. Oh en het verzoek om niet al te vroeg in de ochtend te bellen in het weekend, want dan zijn we aan het uitslapen (nu het nog kan…überhaupt slapen). Oh en we gaan nog even een weekendje weg (of 2) en wellicht nog een keertje met z'n tweeën op vakantie (did someone say babymoon?)
Het spannende wachten is begonnen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je