{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oeii.. ik groei! Help!

Waarom maken alle baby’s rond dezelfde tijd zo’n moeilijke periode door? Baby’s huilen tijdens een sprongetje niet voor niets....

Afbeelding blog 'Oeii.. ik groei! Help!'

Aldus het boek van 'Oeii.. ik groei!'. Er wordt gezegd: "Het 'lastig zijn' is eigenlijk een signaal dat er een fantastische vooruitgang wordt geboekt.". Ben ik de enige die er moeite mee heeft om dat zo te zien? 

Wat kunnen die sprongetjes heftig zijn zeg! Quinn zit nu weer tegen een sprong aan en we merken dat haar gedrag verandert; meer jengelen, sneller huilen, meer ontevreden, moeilijker slapen, minder slapen. Ik probeer me iedere keer van tevoren weer te bedenken; rustig blijven, het gaat vanzelf weer over. Maar ik merk nu al dat ik er weer zo'n moeite mee heb. Het zuigt zoveel energie uit je weg. Hierdoor ben ik weer eerder gefrustreerd, dit voelt Quinn weer dondersgoed aan en zo belanden we in een negatieve spiraal waar we moeilijk uit komen. 

Hebben meer ouders hier last van? Ben ik de enige die er niet goed tegen kan dat mijn kindje huilt? Zeker als de oorzaak niet te achterhalen is en er niets lijkt te helpen. Wat kan je je dan ontzettend machteloos voelen. 

'Het hoort er allemaal bij' of 'het gaat vanzelf over' hoor je dan vaak. Dit helpt me alleen niet door de lastige periode heen als ik er midden in zit. Hoe gaan jullie hiermee om? 

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je