Snap
  • Baby
  • Voeding

Oei zeuren om eten!

Fase waarin hij zeurt om eten, als papa en mama ook aan het eten zijn .... Tips zijn welkom !

Ons mannetje is 1 jaar en mag inmiddels met de pot mee-eten, toch geven we hem soms een potje omdat er in bepaalde voeding heel veel zout zit! Of als wij eens een pizza eten, krijgt hij ook netjes een potje. Willen toch dat hij gezonde voeding binnen krijgt.
Alleen nu komt het, als wij overdag even een koekje eten of bijvoorbeeld een bakje kwark dan hij gaat hij echt zeurend aan je broek hangen dat hij ook eten wil, zelfs al heeft hij net 1,5 snee brood op...

Weet iemand de gouden tip om dit af te leren ? Als we gaan avondeten en meneer zit er in zijn stoel bij dan geef ik tussen de happen door hem ook te eten, maar nog wilt hij hapjes van ons....

Soms een hele strijd, maar we zijn toch benieuwd hoe andere papa's en mama's dat doen ?

8 jaar geleden

Ik stuur je even via een ander blog een berichtje, je kunt bij bepaalde reacties de redactie vragen of ze een reactie kunnen verwijderen. Ik zag namelijk net een reactie in mijn email op een ander blog van je. Die taal hoef je niet te accepteren. Van niemand.

8 jaar geleden

Ons ventje wilde vanaf zijn 8 maanden niets anders eten (hij is/was een rappe qua ontwikkeling). Wij hebben hem dus vanaf 8 maanden met de pot mee laten eten. Ik kook nooit met zout erbij, dus dat ging wat dat betreft prima. Meneertje was blij, at goed mee dus wij blij.

8 jaar geleden

Mijn zoontje wil ook altijd eten als wij eten, hij krijgt dan meestal ook wel iets, of het zelfde of een gezonder alternatief (dit gezondere alternatief werkt echter niet meer altijd nu hij 19 maanden is, haha) mijn zoontje eet echt heel veel maar blijft op normaal gewicht, dus hij zal het wel nodig hebben. Dus gewoon iets geven.

8 jaar geleden

Wij geven Liv ook altijd wat eten als wij zelf iets eten. S'middags als mijn man uit zijn werk komt neemt hij vaak een liga ofzo en dan krijgt Liv ook een stukje, Ze gaat dan heel lief naast hem op de bank zitten en dan eten ze samen een koekje. Ze zit nu ook in de fase dat ze graag zelf wilt eten, iets wat van een lepeltje gegeten wordt is wel lekker maar lang zo leuk niet. Ze krijgt bij ons ook vaak een potje en dan een stukje eten van ons. Bijvoorbeeld een stukje stokbrood, een stukje worst/vlees of wat macaroni op haar bordje zodat ze ook zelf kan eten.