{{ message.message }}
{{ button.text }}

Oei ze groeit!

Het fijne 'Oei ik groei' boek gaat uit van de uitgerekende datum van je baby...alleen gaat mijn baby daar niet vanuit!

Afbeelding blog 'Oei ze groeit!'

Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik van een vriendin 'Oei ik groei' cadeau. Omdat je daar zoveel aan hebt om elk sprongetje te begrijpen. Nu gaan ze er in dit boek vanuit dat je baby deze sprongetjes heeft op 'vaste' momenten vanaf de uitgerekende datum, dus niet vanaf de geboortedag. Nu is ons moppie een kleine 4 weken te vroeg gehaald, dus voor zij het tijd vond maar zien wij duidelijk haar sprongen volgens het boek wanneer we rekenen vanaf haar geboorte. Alleen zien we ze OOK op de momenten gerekend vanaf de uitgerekende datum?! Volgens de kenners onmogelijk, maar het lijkt erop dat het bij haar verdeeld plaatsvindt. Zo zie je maar...niks ligt vast, de sprongen ja maar het kind niet ;-)

Nu ze met 19 weken worstelt met haar slaapjes zit ze weer op een lijn met het boek. Met 4 maanden 'horen' ze naar 2 slaapjes te gaan overdag. Ons moppie wil dit wel maar redt dit duidelijk nog niet. Maar 3 slaapjes is inmiddels ook een gepasseerd station. Na haar ochtendfles is ze vaak binnen een uur alweer zo moe dat ik haar op bed leg en slaapt ze zo weer 2 a 3 uur. Na de 2e voeding verschilt dit nogal maar ze is nu steeds vanaf de namiddag tot de laatste fles wakker en vaak onrustig omdat ze toch moe is maar niet gaat slapen.

Beginnen met een hapje is daarmee ook lastig maar gelukkig is dit toch nog maar om te oefenen, al wil ze dit zo graag en vindt ze het geweldig.

Zijn er meer moeders die 'vragen' hebben bij het Oei ik groei boek of ben ik de enige?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je