{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ode aan de papa's.....

In babyland lijkt er alleen ruimte voor mama's en baby's. Een ode aan de papa's, hoop dat ze ooit de aandacht krijgen die ze verdienen.

Afbeelding blog 'Ode aan de papa's..... ' Achtergrond blur afbeelding

In babyland lijkt er alleen ruimte voor mama's en baby's..... Mis de papa en ook voelt papa zich hier soms buitengesloten in babyland.

Wij zijn in verwachting geraakt nadat wij ons in hadden gesteld op het ouderloos zijn. Bij mij was er duidelijk gemaakt dat ik zonder ingrepen van een dokter niet op een natuurlijke manier in verwachting zou raken. Wij hebben er voor gekozen om de beslissing van het ouderloos zijn bij de natuur te houden en niet met kunstmatige dingen een kindje te krijgen. De natuur heeft ergens besloten dat we in verwachting raakte. Alles raakte even ondersteboven.

En dan sta je in eens, zwanger samen met papa in de wereld van baby's, kindjes krijgen, regelen voor kindje en organiseren van een andere toekomst. En aldoor werd ik aangekeken als mama in spé. Bij de verloskundige, terwijl mijn man er elke keer bij was (een paar bezoeken na ivm vrij krijgen van zijn werk), in de babywinkel, gesprekken met kraambureau. 

We hadden in het begin al heel duidelijk aangegeven, dat WIJ een kindje verwachten en niet alleen mama en dat we de rol van papa heel belangrijk vinden. Ook hij moet wennen aan de situatie, hij wordt immers papa. We zijn dus samen naar een cursus gegaan dat "Samen bevallen" heet, daar werd een actieve rol van de partner verwacht en de mannen hebben tijdens de cursus geboeid zitten luisteren wat er allemaal gebeurd met de vrouw, waarom hun vrouw ineens anders ging doen en wat zij er mee konden doen en wat voor rol zij konden nemen. Mijn man heeft dit als zeer prettig ervaren en ik ook, want ik had een betrokken echtgenoot die als klap op de vuurpijl nog heeft leren masseren tijdens de cursus. Nu nog steeds profijt van. 

Maar alle reclame, alle berichten, consultatie, internet is gericht op mamma's en baby/kinderen. Ik zit nu al een tijd thuis met een postnatale depressie en ik had dit alles niet kunnen dragen zonder de zorg van mijn man. Hij heeft zijn rol als vader door mij enorm moeten pakken. Maar ook zijn rol als echtgenoot was ineens totaal anders door mijn mentale problemen. Door de cursus heeft hij een batterij aan informatie in zijn rugzakje gekregen waar hij soms nog even naar terug kan grijpen. Doordat we van het begin af aan alles letterlijk samen hebben gedaan. Ik denk dat in babyland de papa enorm tekort wordt gedaan. Vind dat er veel meer aandacht voor de papa's moet zijn! 

Eigenlijk is dit een Ode aan de papa.... Aan de belang van zijn rol, als je samen een kindje verwacht. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je