{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nooit gedacht, maar al een jaar borstvoeding

Afbeelding blog 'Nooit gedacht, maar al een jaar borstvoeding' Achtergrond blur afbeelding
Toen ik zwanger was van mijn zoontje wist ik al wel zeker dat ik wilde proberen borstvoeding te geven. Ik ging er vanuit dat je maar 6 maanden hoefde te geven en wat er dan verder ging gebeuren, daar had ik niet over nagedacht. Maar toen ik een boek ging lenen bij de bieb over bortsvoeding, omdat ik me toch wel wilde voorbereiden, ging er een wereld voor mij open! Nooit geweten hoe het allemaal zat met vraag- en aanbod, met de natuurlijke duur van het geven van borstvoeding etc. Omdat mijn man en ik allebei wel ergens allergisch voor zijn, koos ik er voor om dus sowieso te wachten met bijvoeding tot 6 maanden, en of ik daarna nog door zou gaan met borstvoeding, daar twijfelde ik nog over. Maar ik had me voorgenomen om die 6 maanden niet te gaan prob茅ren, nee dat ging ik gewoon d贸茅n. En inmiddels is mijn zoontje 13 maanden en krijgt hij nog steeds borstvoeding. Hij doet het supergoed, groeit goed, ontwikkelt zich netjes en is in zijn eerste jaar pas 2 keer ziek geweest. Natuurlijk weet je niet of hij zonder borstvoeding vaker ziek zou zijn geworden, maar feit is wel dat hij gezonde voeding gehad heeft en ik hem helemaal zelf heb kunnen bieden wat hij nodig had. Sinds hij 11 maanden is krijgt hij weliswaar nog maar 2 keer per dag de borst en daarnaast gewoon koemelk en yoghurt enzo en dat bevalt ons allebei prima. Ik krijg heel vaak de vraag 'wanneer stop je nou eens?' met een beetje een nare ondertoon, alsof het raar is dat hij nog steeds aan de borst drinkt. Dat vind ik jammer, want ik moet toch zelf weten hoe ik mijn kindje voed en waarmee. Als vrouwen kiezen voor de fles, dan kijk ik daar ook niet op neer hoor, ieder haar voorkeur. En als vrouwen door omstandigheden stoppen met de borstvoeding dan is dat voor hen vaak erg jammer, maar ik zal daar verder niet over oordelen. Ik ben alleen maar heel blij dat wij in een land wonen waar iedereen een keuze heeft. Maar de vraag wanneer wij stoppen kan ik niet beantwoorden. Wij gaan door totdat mijn zoontje of ikzelf er geen zin meer in hebben.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je