{{ message.message }}
{{ button.text }}

nino is mister gemiddeld

Nino is 14 maanden en vandaag was het weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. De laatste voor de aankomende tijd.

Afbeelding blog 'nino is mister gemiddeld' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb begrepen dat veel mensen erg negatieve ervaringen hebben met het consultatie bureau. Je kindje is te klein, te dun, te dik, nog niet ver genoeg in de ontwikkeling met spraak, met motorische vaardigheden of wat dan ook. Ouders voelen zich geregeld klem gezet en bekritiseerd in hun opvoedkunde. Ik kan mij voorstellen dat te horen krijgen dat je kindje niet met de gemiddelde stroom mee gaat onzekerheden met zich mee brengt. Al denk ik dat een kind nou eenmaal geen computer is en er geen kind bestaat wat precies alles gemiddeld doet. Dus dat we misschien met z'n allen iets minder onzeker moeten zijn als onze kindjes niet voldoen aan het blauwe boekje en als het consultatiebureau iets zegt we dit als vriendelijk advies moeten zien waar je als ouder zelf over kunt beslissen of dit ook daadwerkelijk bij jou en je kindje past.

Maar goed, ik heb dan ook wel erg makkelijk praten met net dat ene kind wat wel mister gemiddeld is. Nino doet eigenlijk alles precies volgens het boekje. Hij eet goed, hij slaapt goed, zijn motorische ontwikkeling ligt op schema en zijn groei curve zowel in lengte, gewicht als in hoofdomtrek loopt als een mooie exacte boog net onder de gemiddelde lijn. Er zijn hier in huis dan ook geen zorgen over ons kindje. Het enige waar Nino laat mee was is zijn tandjes maar dit heeft hij ingehaald en nu ligt hij ook daar weer prima op schema.

Na alles opgemeten te hebben en een aantal testjes heeft Nino vandaag dan weer twee prikjes gekregen. De één daar kan hij vandaag last van krijgen en de andere daar kan hij over 5 tot 12 dagen last van krijgen. Deze is wel het heftigste van alle prikken tot nu toe want hier kan hij niet alleen een beetje hangerig of koortsig van woorden maar kan hij ook rode bultjes over zijn hele lichaam krijgen. Het zal dan ook wel dat mister gemiddeld ook wel degelijk last zal krijgen zoals het gemiddelde kind  dat doet. Nino moest wel even huilen tijdens de prikken maar was al snel daarna weer gekalmeerd en probeerde alweer overal op te klimmen.

Ik moet zeggen dat het heel fijn is om te weten waar je aan toe bent, boekjes open te slaan en precies te lezen wat je kind nu aan het ontwikkelen is en dit inderdaad direct terug te zien bij je kind. Zo is nu de fase aangekomen om Nino te leren drinken uit een echte  beker en de rietjesbeker., beide doen wel al een beetje maar dit moeten we steeds meer stimuleren. Mag ik de hoeveelheid melk die Nino krijgt nog meer terug schroeven naar 300 ml per dag en gaat alles verder zijn gangetje. Fijn.

Een vriendin vertelde mij een keer een theorie die ze gehoord had, hier moest ik hard om lachen en deze wil ik met jullie delen. Ze zij dat moeder natuur ervoor zorgt dat het eerste kindje wat je krijgt eigenlijk een nep baby is. Een nep baby omdat het een ideale baby is. Een baby die goed slaapt, eet, en groeit. Dit doet moeder natuur zodat je niet afgeschrikt wordt om meer kinderen te nemen. Pas bij de volgende kinderen krijg je dan echte baby's, die nachtenlang huilen, slecht eten of andere zorgen met zich mee brengen. Ik geloof niet dat deze theorie bij iedereen op gaat want ik hoor vaak genoeg van mensen dat juist het eerste kind zo zwaar was. Maar bij ons klopt de theorie (tot nu toe) wel. Nino is een ideale "nep-baby". Dat voorspeld wat voor de volgende kinderen.

Hoe zijn jullie cb ervaringen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je