{{ message.message }}
{{ button.text }}

(niet) slapen...

Bijna dreumes heeft bedacht dat 's avonds slapen niet meer hoeft.

Afbeelding blog '(niet) slapen...'

'Waar is dit misgegaan?' vragen wij ons regelmatig af als we onze dochter van bijna 1, 27 juni aanstaande, 's avonds op bed leggen. Madame heeft besloten dat je 's avonds voor 23u niet meer hoeft te slapen en bezorgd ons lange avonden met haar samen. Uiteraard hartstikke gezellig, maar wat zou het fijn zijn als ze 's avonds toch hetzelfde laat zien als overdag. Dan kunnen we haar namelijk gewoon in bed leggen en slaapt ze binnen enkele seconden/ hooguit minuten.
Afgelopen weken van alles geprobeerd, wel uit bed halen, niet uit bed halen, extra fles, extra bord pap, laten spelen tot ze moe wordt. En zelfs dan presteert ze het om in bed niet te gaans slapen. Uiteindelijk werkt het alleen als ik haar op mijn arm pak 'zoals vroeger'. Oftewel, buik tegen buik en haar strak tegen me aan. Dan valt ze in slaap en kan ik haar overleggen in d'r eigen bed. Dit kan dan wel redelijk snel en dan slaapt ze een paar uur door. Vervolgens is het minimaal 2x per nacht speen en uiteindelijk beland ze weer bij ons in bed. Daar heb ik niet echt problemen mee omdat we dan in ieder geval nog slapen met z'n allen.

Iemand nog tips of een reden waarom ze niet slaapt 's avonds? Is het een fase of kunnen we nog iets proberen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je