Snap
  • Baby

Niet geschikt voor de opvang..

En dan wordt je gevraagd om een gesprek aan te gaan met de leidster en de locatiemanager omdat je kindje niet kan wennen aan het kdv...

Mijn dochter huilt niet, nee ze krijst op het kinderdagverblijf. De hele dag door, behalve dan als ze eten krijgt. 

De kleine meid is nu 6 maanden en gaat 1 dag per week naar het kdv, maar al vanaf de eerste dag gaat dit niet erg soepel. 

Ze krijst werkelijk waar aan een stuk door en maakt het de leidsters niet erg gemakkelijk. Dit weet ik omdat ik haar kan horen, ik werk namelijk op hetzelfde kinderdagverblijf een paar groepen verder.

Zoals ze daar is is voor mij zo vreselijk onherkenbaar, het lijkt wel of ze verandert in een compleet ander kind. Natuurlijk weet ik heel goed dat ze zeker een pittig karakter heeft en graag ziet waar je bent, maar zo krijsen doet ze thuis alleen als er echt iets aan de hand is. 

We hebben echt alles al geprobeerd en besproken.. Ook ga je dan krijgen dat ze denken dat ze thuis alleen maar gedragen wordt en constant de aandacht krijgt, dit is niet zo en ook vrijwel onmogelijk met nog een 3-jarige in huis.

Maar nu.. De leidster gaf aan dat ze in gesprek wil gaan omdat er een vermoeden is dat het kinderdagverblijf gewoon niet haar ding is en dat ze dus eigenlijk vinden dat er een andere oplossing gevonden moet worden. 

Een andere oplossing is er echter niet, de kinderdagverblijven in de buurt zijn niet vroeg genoeg open en een gastouder zie ik eigenlijk niet zitten.. (Wie ziet wat er gebeurt de hele dag bij een vreemd persoon thuis).

Wat denken jullie? Heeft er iemand de gouden tip? 

9 jaar geleden

Dat is wel heel erg kort door de bocht.. Ik weet heel goed dat baby's (en grotere kinderen net zo goed) hun moeder nodig hebben, maar ze kunnen ook best een dagje met papa doorbrengen en een op het kdv. Vroeger was het misschien heel normaal en haalbaar, maar we leven niet meer 30 jaar geleden. Buiten het feit dat het er voor ons totaal niet in zit om mijn inkomen te laten vallen, zou ik het ook niet willen. Je zegt ook heel gemakkelijk dat ik weer kan gaan werken als ze op school zitten.. Heb je enig idee hoe de huidige arbeidsmarkt eruit ziet? Als ik de luxe zou hebben om te stoppen, kom ik in de kinderopvang echt niet meer aan de bak over een poosje. Zeker niet met een gat in je werkverleden.

9 jaar geleden

Jeetje wat een reactie zeg Tweety, niet iedereen heeft die luxe om thuis te zitten! Vroeger was het inderdaad niet anders, maar tegenwoordig is de maatschappij erg anders. En moeten de meeste ouders wel allebei werken vanwege de financiën. On topic; ik kan je helaas geen advies geven maar hoop dat je eruit komt.

9 jaar geleden

Ik weet niet of het een optie is, maar die dag minder gaan werken? Voorlopig? Totdat ze wat ouder is?

9 jaar geleden

ik zou zeggen lekker thuis blijven. doe ik ook, want ik vind dat een baby zijn moeder nodig heeft. tegenwoordig moet alles maar kunnen. 30 jaar geleden gingen moeders thuis blijven als ze kinderen kregen! blijf lekker bij je baby en geniet zolang het kan,ze worden al snel groot! je kunt altijd nog werken als ze op school zitten!