Snap
  • Baby
  • Nierziekte

Nierziekte Beau

Beau haar eerste levensjaar.

Toen ik 20 weken zwanger was en al 2x in het ziekenhuis was geweest voor de 20 weken echo te hebben gehad. Werd ik vanuit Venlo ziekenhuis naar het ziekenhuis in Maastricht gestuurd. Ze zagen het hartje niet goed en in Maastricht waren ze hiervoor beter gespecialiseerd. 

Er werd een afspraak gemaakt in Maastricht en zo ging ik samen met mijn moeder daarheen. Hier zagen ze dat alles goed was met het hartje echter zagen ze dat de nieren een afwijking vertoonde. Wij schrokken hiervan omdat ze in het ziekenhuis in Venlo hier niets van gezien hadden. 

Er werden verschillenden artsen bij elkaar geroepen om samen naar mijn kindje haar niertjes te komen kijken. Ik werd er zelf wel een beetje zenuwachtig van omdat het voelde alsof het helemaal niet goed ging met mijn dochter.

Al snel kwam een arts bij ons staan die ons het vertrouwen gaf dat het allemaal goed ging met ons kleine meisjes maar dat ze een nierafwijking had maar wat heel veel mensen kunnen hebben zonder dat ze het weten. Het kan dus zijn als Beau geboren werd dat ze nergens last van zou hebben of omdat haar lichaampje nog zo hard moest groeien dat het straks wel heel anders eruit zou komen te zien.

Ik ging van de verloskundige onder controle bij de gynaecoloog omdat de arts dit wel prettiger vond om alles zo nauwkeurig in de gaten te blijven houden.

Met 38.2 weken moest ik weer onder controle komen en hier was mijn bloeddruk veel te hoog (ik had onder mijn gehele zwangerschap wel een te hoge bloeddruk maar het was nog nooit zo hoog geweest als nu). Er werd gedacht aan een zwangerschapsvergiftiging. 

Ik kreeg te horen dat ik in het ziekenhuis moest blijven en dat er vanavond nog een ballonnetje geplaatst ging worden want morgen moest mijn dochtertje er toch echt wel zijn. Je raad het wel ik in mijn zwangerschapstranen bellend naar mijn man. Die er totaal niets van begreep. Naar 3 x dat mijn man gevraagd heeft: Maar Rebecca wat is er nu precies aan de hand. Begreep hij gelukkig dat hij toch echt wel van het werk naar huis moest komen en dat ik naar het ziekenhuis moest.

De volgende dag om 21:55 is onze mooie dochter geboren. 

3 jaar geleden

❤️💪😘

3 jaar geleden

Wow dat is best veel! Nu na de operatie minder last?? Bij mijn dochter weten we nog niet waar de leiders precies lopen, ze hebben het pas 2 weken geleden ontdekt! Ze is nu 38+5 weken, geboren met 24 weken! Dus wanneer ze hier vervolg onderzoek op gaan doen weet ik nog niet! Maar wel heftig om te lezen dat jou dochter er ook aan geopereerd is!

3 jaar geleden

Hey wow. Dat zie je niet zoveel beau heeft ook een volledig dubbelsysteem. In het 1e jaar heeft Beau 6 x een blaasontsteking gehad, een nierbekkenontsteking en is ze geopereerd geworden om de leiders anders terug te plaatsen (niet weg halen maar op een betere plek zetten)

3 jaar geleden

Hi! Mijn dochter heeft ook een nierafwijking bij toeval ontdekt! Een volledig dubbelsysteem hihi! Ik hoop dat beau er niet teveel last van heeft?? ☺️ Groetjes!