{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nierziekte Beau

Beau haar eerste levensjaar.

Afbeelding blog 'Nierziekte Beau' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik 20 weken zwanger was en al 2x in het ziekenhuis was geweest voor de 20 weken echo te hebben gehad. Werd ik vanuit Venlo ziekenhuis naar het ziekenhuis in Maastricht gestuurd. Ze zagen het hartje niet goed en in Maastricht waren ze hiervoor beter gespecialiseerd. 

Er werd een afspraak gemaakt in Maastricht en zo ging ik samen met mijn moeder daarheen. Hier zagen ze dat alles goed was met het hartje echter zagen ze dat de nieren een afwijking vertoonde. Wij schrokken hiervan omdat ze in het ziekenhuis in Venlo hier niets van gezien hadden. 

Er werden verschillenden artsen bij elkaar geroepen om samen naar mijn kindje haar niertjes te komen kijken. Ik werd er zelf wel een beetje zenuwachtig van omdat het voelde alsof het helemaal niet goed ging met mijn dochter.

Al snel kwam een arts bij ons staan die ons het vertrouwen gaf dat het allemaal goed ging met ons kleine meisjes maar dat ze een nierafwijking had maar wat heel veel mensen kunnen hebben zonder dat ze het weten. Het kan dus zijn als Beau geboren werd dat ze nergens last van zou hebben of omdat haar lichaampje nog zo hard moest groeien dat het straks wel heel anders eruit zou komen te zien.

Ik ging van de verloskundige onder controle bij de gynaecoloog omdat de arts dit wel prettiger vond om alles zo nauwkeurig in de gaten te blijven houden.

Met 38.2 weken moest ik weer onder controle komen en hier was mijn bloeddruk veel te hoog (ik had onder mijn gehele zwangerschap wel een te hoge bloeddruk maar het was nog nooit zo hoog geweest als nu). Er werd gedacht aan een zwangerschapsvergiftiging. 

Ik kreeg te horen dat ik in het ziekenhuis moest blijven en dat er vanavond nog een ballonnetje geplaatst ging worden want morgen moest mijn dochtertje er toch echt wel zijn. Je raad het wel ik in mijn zwangerschapstranen bellend naar mijn man. Die er totaal niets van begreep. Naar 3 x dat mijn man gevraagd heeft: Maar Rebecca wat is er nu precies aan de hand. Begreep hij gelukkig dat hij toch echt wel van het werk naar huis moest komen en dat ik naar het ziekenhuis moest.

De volgende dag om 21:55 is onze mooie dochter geboren. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je