{{ message.message }}
{{ button.text }}

Newborn fotografie

Mijn ervaring

Afbeelding blog 'Newborn fotografie'

Vandaag vertel ik jullie graag over mijn ervaringen als fotograaf tijdens newborn shoots. 

Ik ben nu ongeveer een jaar aan het werk als professioneel fotograaf. Het afgelopen jaar heb ik al heel wat newborn shoots mogen doen bij mensen thuis en wat was het leuk!

Persoonlijk vind ik het heel fijn om bij mensen thuis te komen, ik maak de foto's in hun vertrouwde omgeving. Ik merk dat dit voor de ouders heel fijn is, maar net zo fijn voor de baby. We nemen de tijd en als je iets nodig hebt ben je thuis en kan je het zo pakken. 

Tijd nemen voor een newborn shoot is heel belangrijk. Ik en/of de ouders kunnen wel iets willen maar het kind bepaald. Een huilende baby is echt niet leuk op de foto en zowel de ouders als ik worden hier alleen maar zenuwachtiger van. Ik kom natuurlijk bij de mensen thuis. Ik drink dan graag even een bakje thee om elkaar wat te leren kennen. Meestal heb ik vooraf al wel contact, over het algemeen met de moeder, over wat ideeën die we willen uitvoeren tijdens de shoot. Het is goed om op het moment zelf even te bespreken waar we mee beginnen, in hoeverre het mogelijk is een volgorde aan te nemen met een baby ;). Uiteraard neemt dit altijd een andere wending, bijvoorbeeld doordat er tussendoor voeding gegeven moet worden of de baby erg druk & wakker. Wat overigens ook super foto's kan opleveren, maar misschien niet met het idee wat je wilt. 

Tot nu toe heb ik het erg fijn gevonden dat één van de ouders bij mij in de buurt blijft. Meestal gebeurt dit automatisch, ik heb zelf (nog) geen kinderen en ouders houden uit nature hun kind toch graag in de gaten. Wat meer dan logisch is. Samen met de ouders leg ik de baby dan in andere posities, wikkel ik ze in of gaan we over op een ander idee. 

De shoot draait om de baby, maar het is super tof om er een soort lifestyle shoot van te maken en zet ik dus ook graag de ouders op de foto. Heerlijk in je eigen huis. 

Ik zit zelf vol leuke ideeën voor de shoot, maar ouders hebben vaak ook hele leuke ideeën en geef dit aan! Ik probeer iedere shoot wel eens wat nieuws uit, maar iets nieuws proberen is altijd leuk en levert weer uniek resultaat op voor jou en voor mij. 

Een newborn shoot duurt bij mij meestal tussen de 2a3 uur. Tenzij jullie een hele makkelijke baby hebben. Hoe jonger ze zijn hoe makkelijker het (meestal) allemaal gaat. Foto's maken van baby's die al wat ouders zijn kan natuurlijk ook. Ze hebben dan al iets meer de ogen open, wat ook heel mooi is. Houd er wel rekening mee dat ze dan vaak al wat drukker/beweeglijker zijn en je sommige ideeën niet kunt uitvoeren. Maar er komen altijd super leuke foto's uit. Iedere shoot in ieder huis is anders en dat maakt de foto's zo speciaal. Het is jouw herinnering, samen met jouw gezin, in jouw huis.


Bekijk mijn portfolio via mijn wesbite: www.mls-photography.nl 

Heb jij nog vragen over newborn shoots? Reageer dan hieronder! 

Of neem contact met mij op via: mlswithoutwords@gmail.com

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je