{{ message.message }}
{{ button.text }}

Negativiteit omtrent flesvoeding

Volgens de maatschappij moet iedere moeder borstvoeding geven.

Afbeelding blog 'Negativiteit omtrent flesvoeding' Achtergrond blur afbeelding

Mijn kleintje krijgt flesvoeding. Dat was geen bewuste keuze, naja indirect wel maar toen ik die keuze nam duurde het nog ruim 10 jaar voordat ik aan kinderen begon.
Ik heb namelijk toen ik 18 was een borstverkleining gehad. Je tepels worden eraf gehaald en daardoor kan je (hoogstwaarschijnlijk) geen borstvoeding geven. Als je geluk heb groeit alles weer netjes aan en kan het wel.
Ik had dit geluk niet. Op het moment dat ik de knoop door hakte en besloot om de operatie aan te gaan kon ik alleen nog maar denken aan pijn vrij door het leven te gaan.

Verloskundigen en gynaecologen zouden me waarschijnlijk hebben verteld het niet te doen, ermee te wachten tot ik kinderen gehad heb maar zolang kon ik niet wachten. Daar komt bij, ik was 18 en totaal niet bezig met het krijgen van kinderen.

Nu zijn we dus ruim 10 jaar verder en heb ik mijn eerste kindje. Een lieve zoon van 4 en halve maand oud.
Hij krijgt dus flesvoeding. En nu de vraag; Heb ik er nu spijt van dat ik de operatie ben ondergaan?
In grote lijnen niet. Mijn zoontje word onderzocht op koemelkallergie (ik denk zelf dat hij het niet heeft maar ja ik ben geen dokter). Hij krijgt dan nu ook de allergy care voeding.
Dit onderzoek word in het ziekenhuis gehouden en dit werd bekend op facebook.

Ik werd via facebook aangesproken door een nicht van mij die uitleg vroeg. Nou ben ik niet de beroerste en heb haar dus even uitgelegd wat er aan de hand was/is. Nou ze werd me daar toch een partij boos op me. Kreeg allerlei verwijten naar mijn hoofd gegooid waarom ik dan ook geen borstvoeding geef en dat ik dan maar beter had na moeten denken toen ik de operatie onderging...
Dit was al de zoveelste keer dat het naar boven kwam dat moeders die flesvoeding geven zonder pardon veroordeeld worden.
Toen ik nog geen speciale voeding had en een pak voeding ging kopen bij een drogist werd er tegen me gezegd dat ik geen zegeltjes voor de voeding kreeg. Ik kon dit wel begrijpen omdat ik dacht dat het ging om de prijs en dus teveel zegels zou zijn (achteraf ook beetje dom van mij). Maar ze zei; "Nee dit is omdat wij op deze manier borstvoeding willen promoten".
Mijn mond viel nog net niet open. Heb dan ook gezegd dat ik dit belachelijk vind en dat mensen die om medische redenen geen borstvoeding kunnen geven op deze manier dus gestraft worden. Toen wilde ze me ineens wel zegels geven... heb ze niet aan genomen want die zegels laten me verder koud.

Wat ik wil zeggen is dat mensen niet meteen moeten oordelen over moeders die flesvoeding geven.
Er zijn zat moeders die het gewoonweg niet kunnen.
Ja, ik weet dat er ook moeders zijn die het gewoon makkelijker vinden, daar is ook best wat van te zeggen. Maar aan de andere kant denk ik dan weer; "moet ze toch zelf weten, het kind word echt wel groot".

Dus mensen vraag eerst verder voordat je een oordeel tref!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je