Snap
  • Baby
  • regelmaat
  • rust
  • ritme
  • Onrust
  • Reinheid

Neem jij je kindje overal mee naartoe?

Ik weet nog in de tijd dat ik zwanger was dat ik zei mn kindje overal mee naar toe te nemen, genoeg mensen verklaarde me toen voor gek. Ik dacht "dit moet toch kunnen en alleen maar goed als hij hier aan went". Nu 9 maanden verder sta ik er compleet anders is. Hoe denk jij hier over en neem jij je kindje overal mee naar toe of hanteer je een strak schema?

Mijn plan om Mason maar overal mee naar toe te nemen werd me al snel afgenomen door de onrust. De eerste maanden was Mason een enorm onrustige baby mede door de reflux, koemelkallergie en daarnaast was het overdag een enorm slechte slaper. Ik was al heel erg van alles op één en dezelfde manier aanpakken en een ritme hebben maar door de onrust besloot ik streng te zijn in het toepassen van de drie R's. Rust, regelmaat en reinheid. 

Sommige mensen vinden het onzin maar wij passen elke dag hetzelfde schema toe. 

Rond 7 uur wordt Mason wakker9.00 uur terug naar bed voor een ochtendslaapje10.30 uur fruithapje12.00 uur broodje12.30 uur kleine fles13.00 uur naar bed voor het middagslaapje16.00 uur tussendoortje17.30 uur avondeten19.00 uur fles en naar bed

Elke dag dezelfde aanpak resulteert van slecht tot niet slapen in een ochtend en middag slaapje van ongeveer 1,5 - 2 uur. Hiernaast weet Mason wat hem te wachten staat en is het een heerlijk vrolijk kindje.

Snap

Er zijn dagen dat je wel eens wat leuks wilt gaan doen en er even op uit wilt gaan, dit proberen wij zoveel mogelijk in te plannen rondom zijn slaapjes zodat wij hier niet van hoeven afwijken. Doen wij dit wel dan hebben wij onszelf hiermee, Mason is dan compleet van slag. Moeten wij nog een ritje met de auto dan valt hij daarin geheid in slaap. Is het een kort ritje dan hebben wij pech want wakker houden lukt niet en zodra hij in slaap is gevallen, al is het voor 5 minuten heeft hij zijn powernap gehad en echt niet dat hij dan nog in zijn bed verder slaapt.

Mijn plan om Mason overal mee naar toe te sjouwen werkt voor ons dus absoluut niet. Aan de ene kant vervelend zo tijdsgebonden te zijn maar aan de andere kant heerlijk om te weten waar je aan toe te zijn en een strak schema te hebben. 

Wat is jullie aanpak?

4 jaar geleden

Helemaal mee eens! Ik had het me ook voorgenomen, maar de werkelijkheid werd iets anders. Gelukkig was mijn kindje gebaad bij veel wandelen en buitenlucht (ook reflux en koemelk) en de regelmaat werkte goed! Maar toch... wilde ik niet dat elke dag om haar heen moest. Dus als ik echt wat ging doen, dan vond ik wel dat zei zich aan mocht passen aan mij. En dat ik dan een wat jengelig kind had, nam ik voor lief. Dat weet je dan op zon moment. Maar meestal doet ze het super! (Vraag niet hoe de dag erna is LoL)

4 jaar geleden

Ik denk dat het per kind ook echt verschillend is. Ons zoontje is nu dik 2 en als hij dan tijdens een uitje in de auto een half uurtje slaapt kan hij daar de dag goed mee door. Voorheen probeerde ik het, met alleen nog een middagslaapje, zoveel mogelijk in zijn bedje te doen. Omdat dat het enige rustmoment nog was. Daarvoor kon hij best overal mee heen en in de kinderwagen dutjes doen. Als hij daar niet goed op reageerde, was ik er vast ook strenger op geweest!

4 jaar geleden

Mijn dames gaan overal mee naar toe. Heb het voordeel dat de kinderwagenbak in de auto ook als reiswieg geldig is. Drie R’s zijn hier zeker belangrijk in. Bij ons is dan ook altijd de stelregel, slapen doe je in de kinderwagenbak of in bed. Mijn oudste is nu heel makkelijk, de jongste 3 maand.

4 jaar geleden

Kan me er wel iets bij indenken hoor. Hier gaat ie niet zo op vaste tijden maar meer op hoe lang ertussen zit. Hij kan ongeveer 2,5 a 3 uur wakker zijn voor hij weer moe is. En het laatste 'gat' is iets langer. Meestal 4u.