{{ message.message }}
{{ button.text }}

Neem jij je kindje overal mee naartoe?

Afbeelding blog 'Neem jij je kindje overal mee naartoe? '

Ik weet nog in de tijd dat ik zwanger was dat ik zei mn kindje overal mee naar toe te nemen, genoeg mensen verklaarde me toen voor gek. Ik dacht "dit moet toch kunnen en alleen maar goed als hij hier aan went". Nu 9 maanden verder sta ik er compleet anders is. Hoe denk jij hier over en neem jij je kindje overal mee naar toe of hanteer je een strak schema?

Mijn plan om Mason maar overal mee naar toe te nemen werd me al snel afgenomen door de onrust. De eerste maanden was Mason een enorm onrustige baby mede door de reflux, koemelkallergie en daarnaast was het overdag een enorm slechte slaper. Ik was al heel erg van alles op één en dezelfde manier aanpakken en een ritme hebben maar door de onrust besloot ik streng te zijn in het toepassen van de drie R's. Rust, regelmaat en reinheid. 

Sommige mensen vinden het onzin maar wij passen elke dag hetzelfde schema toe. 

Rond 7 uur wordt Mason wakker
9.00 uur terug naar bed voor een ochtendslaapje
10.30 uur fruithapje
12.00 uur broodje
12.30 uur kleine fles
13.00 uur naar bed voor het middagslaapje
16.00 uur tussendoortje
17.30 uur avondeten
19.00 uur fles en naar bed

Elke dag dezelfde aanpak resulteert van slecht tot niet slapen in een ochtend en middag slaapje van ongeveer 1,5 - 2 uur. Hiernaast weet Mason wat hem te wachten staat en is het een heerlijk vrolijk kindje.

Afbeelding blog 'Neem jij je kindje overal mee naartoe? '

Er zijn dagen dat je wel eens wat leuks wilt gaan doen en er even op uit wilt gaan, dit proberen wij zoveel mogelijk in te plannen rondom zijn slaapjes zodat wij hier niet van hoeven afwijken. Doen wij dit wel dan hebben wij onszelf hiermee, Mason is dan compleet van slag. Moeten wij nog een ritje met de auto dan valt hij daarin geheid in slaap. Is het een kort ritje dan hebben wij pech want wakker houden lukt niet en zodra hij in slaap is gevallen, al is het voor 5 minuten heeft hij zijn powernap gehad en echt niet dat hij dan nog in zijn bed verder slaapt.

Mijn plan om Mason overal mee naar toe te sjouwen werkt voor ons dus absoluut niet. Aan de ene kant vervelend zo tijdsgebonden te zijn maar aan de andere kant heerlijk om te weten waar je aan toe te zijn en een strak schema te hebben. 

Wat is jullie aanpak?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je