{{ message.message }}
{{ button.text }}

Neem ik de juiste beslissingen?

Mijn bevalling en kraamweek verlopen niet zoals ik voor ogen had. Had ik andere keuzes moeten maken?

Afbeelding blog 'Neem ik de juiste beslissingen?'

Mijn dochtertje is thuis geboren, met 39+3 dagen. Tijdens de bevalling grotendeels in bad gelegen en na 8 uurtjes was ze er. Goed te doen! Afgelopen maandag was ik 41+1 dag zwanger van ons zoontje. Dus voor controle naar het ziekenhuis. En vanaf toen ging het mis. 

Mijn bloeddruk was te hoog dus voor de zekerheid een urinetest. Daar bleken teveel eiwitten in te zitten. Kleine kans op beginnende zwangerschapsvergiftiging. Mocht ik naar huis?  Jawel, maar de kans op een epileptische aanval tijdens de bevalling was aanwezig. Dinsdagochtend zou ik in het ziekenhuis ingeleid worden. 

Uiteindelijk bleek dat niet nodig en begin de bevalling spontaan om 07.00 uur met het breken van de vliezen. Een vreselijke bevalling: ik miste mijn bad enorm! Had moeite met het opvangen van de weeën en het tegenhouden van de persweeën.  Maar uiteindelijk was Simon er.

Ik moest twee dagen blijven en donderdag zouden we naar huis mogen. Maar woensdagnacht had Simon 37.9 graden - bijna - koorts. Waarschijnlijk hongerkoorts: mijn lichaam maakte nog niet genoeg voeding aan maar ik wilde proberen dit door vaak aan te leggen op peil te krijgen. Foute keuze?

Simon kreeg voor de zekerheid een bloedtest,  hoewel hij verder prima gezond oogde volgens de kinderarts. Uit die test kwam een minimale ontstekingswaarde. Waarop Simon - wederom voor de zekerheid - drie dagen aan de antibiotica moet. Minimaal, misschien een week. 

Dus nu liggen we hier in het ziekenhuis. Volgens mij zijn we allebei kerngezond. Toch ligt Simon aan allerlei slangen gekoppeld en zijn ze hem buiten mijn wil om ook nog gaan bijvoeden. Waarom? Volgens mij was er thuis niets aan de hand geweest en hadden we een zorgeloze bevalling en kraamweek gehad. Had ik ergens moeten of kunnen ingrijpen? Of andere keuzes moeten maken? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je