Snap
  • Baby
  • baby
  • kind
  • babynaam
  • Kindernamen
  • meisjesnaam

Namendrama

Een van de leuke dingen om te doen tijdens mijn eerste zwangerschap was het bedenken van een naam. Nu onze tweede dochter op komst is, lijkt het ineens heel moeilijk....
5 jaar geleden

Wij hebben de app Kinder gebruikt. Soort Tinder voor babynamen. Je installeert hem beide op je telefoon en nodigt de ander uit. Swipe naar links voor leuk en rechts voor niet leuk (of andersom) en als je allebei iets leuk vindt heb je een match. Je kan verschillende landen van herkomst kiezen. Zo hebben wij de naam gekozen. Kinder gaf een shortlist en daar hebben we uit gekozen.

5 jaar geleden

Ik vond het bij de eerste(onze zoon), ook makkelijker. Mijn man had de naam gehoord op zijn werk en ik zei meteen ja. We wisten toen zelfs het geslacht nog niet. Vond het nu voor onze tweede (een meisje) echt veel lastiger. Had eerst de naam Julia, maar die hoor je zo veel. Dus toch verder zoeken. Ik ben uiteindelijk op Pinterest gaan kijken. Kwam daar hele andere namen tegen dan op Google. Namen die veel minder vaak voor kwamen ook. Hier uiteindelijk ook de naam van onze dochter tegen gekomen: Neomi. Succes met zoeken!

5 jaar geleden

Er is nu toch een soort Tinder app voor babynamen? Is dat iets voor jullie dan?

5 jaar geleden

Ik vond het ook super lastig om een naam te kiezen, de (echte) naam die het geworden is had ik altijd al in mijn hoofd maar toen ik eenmaal zwanger was bleef ik twijfelen. Soms denk ik wel bij een naam oh dat was ook heel leuk geweest, maar geen spijt gehad van onze naam.