Snap
  • Baby
  • post

Nachtwerk

Iedere nacht ben ik minimaal 2 uur achter elkaar bezig om ons kleine meisje in slaap te krijgen. Zo onrustig, ze geeft zich niet over, ondanks dat ze moe is.

Onze dochter is 7 weken en vanaf de eerste nacht is het bal! Uren is ze wakker en huilt ze, draait ze en is ze onrustig. Van alles hebben we geprobeerd, van de verantwoorde en geadviseerde pedagogische en opvoedkundige methoden tot het iets minder goedgekeurde oppakken, knuffelen, op de buik in slaap vallen, etc. Het werkt niet. Om 23 uur nog een stevige fles, zodat ze de nacht lekker in kan.

Gelukkig hebben we een hele fijne wijkverpleegkundige bij het cb die ontzettend meedenkt. Enkele weken geleden zijn we begonnen met inbakeren. Dat helpt, ze kan zichzelf niet meer wakker slaan met haar armpjes, ook de druk die ze door de doeken krijgt geeft haar wat rust. Maar dan nog is het in slaap komen niet verbeterd. Om de paar dagen belde de wijkverpleegkundige om te vragen hoe het met ons gaat! Misschien moeten jullie dit eens proberen, of werkt dit misschien.......... Het geeft ons steun en ze denkt ook aan ons.

Volgende plan: binnen ons avondritueel dat ( duurt met inslapen ook wel 2,5 uur, waarvan 1,5 uur inslapen) bestaat uit 19.00 lekker badderen of douchen met papa of mama, lekker masseren, even knuffelen en een fles, gingen we de voeding aanpassen. We zouden iets minder voeding geven, wel zodat ze verzadigd is, maar waardoor ze om 23 uur goed wakker werd voor een stevige nachtfles. Ondanks dat was mevr. niet wakker te krijgen en met moeite dronk ze 60 ml. Om 1 uur kwam ze weer. Met alle liefde gaven we haar een fles en legde haar zonder toeters en bellen weer in haar wiegje. Dat ging 5 minuten goed en dan begon het gehuil. Het wel en niet pedagogisch verantwoorde riedeltje werd weer afgedraaid, het hielp niet. Na 2 uur slaapt ze en stortten wij in bed, totdat ze na 2 uur weer komt en de hele ceremonie opnieuw begint. Van Rust konden we niet spreken maar de R van regelmaat die hadden we te pakken, maar niet helemaal zoals deze bedoelt is.

Nieuw plan: avondritueel blijft met een stevige fles, we maken haar niet wakker om 23 uur, maar laten haar slapen. Wij rollen om 22.00 tevreden in bed. Van te voren spreken we af wie er snachts uit gaat en de ander blijft in bed liggen, dat is moeilijk hoor. Blijf maar eens liggen als je je partner 2 uur lang bezig hoort met je kind. Toch doorbijten en in bed blijven. Tot onze vreugde slaapt ze van 21 uur door tot 2.30/ 3 uur. Dat is best een ruk. Vol goede moed gaat een van ons haar verschonen, voeden en inbakeren. Ze slaapt bijna.......... We zetten de pedagogische acties in en dan........... Liggen we minimaal 2 uur later weer in bed. Om rond 7 uur weer wakker te worden van onze oudste dochter ( nog geen 2), die gelukkig niets meekrijgt van de nachtelijke avonturen in de kamer naast haar. Een belangrijke meerwaarde van deze methode, degene die in bed moet blijven liggen, is wel goed uitgerust, waardoor je de volgende nacht fysiek in ieder geval goed doorkomt met wat minder slaap.

Om er in de nacht uit te moeten is geen enkel bezwaar, ook een half uur of 45 minuten bezig zijn, maakt me niets uit. Echter minimaal 2 uur achter elkaar wakker zijn is zo frustrerend, het vreet je op. Wanhopig worden we er van dat we niets kunnen doen om ons kleine meisje te helpen lekker in slaap te vallen.

Hopelijk gaat het met enkele weken beter. Tips, ervaringen ik lees ze graag, ik heb snachts alle tijd ;-)

10 jaar geleden

Geen idee wat het geweest is, maar na een paar weken ging ze als een speer. Ze is nu bijna 3 maanden en slaapt van 19.30 tot 6.30 door. Het andere uiterste! We zijn wel bij de kinderarts geweest en die heeft mij wat tips gegeven. Verder heeft ze de kleine onderzocht en dat was allemaal in orde. Gelukkig.

10 jaar geleden

Lastig he, met die kleintjes...ook omdat ze nog niet kunnen vertellen wat er is....zo hebben wij ook een hele zoektocht ondernomen. Heb je enig vermoeen waar ze last van heeft? Er kunnen oveel oorzaken zijn. Had je bijv. een snelle/ heftige bevalling? Misschien zijn de spiertjes in de nek wat verkrampt, dan zou een fysio uitkomst kunnen brengen. Bij ons waen het in het begin ook voornamelijk krampjes. De apotheek (ook bij e betere drogist te verkrijgen) heeft ons Orthiflor geadviseerd en ik moet zeggen dat heeft veel beter geholpen dan de standaard infacol. Voor het moeilik in slaap kunnen vallen heeft vsm ook een middel: kindival (ik ben hier mee begonnen toen ik echt alle oorzaken had uitgesloten, maar ik had het graag eerder ontdekt). Het bijft lastig met die kleintjes ook omdat je zelf niet genoeg rust krijgt, veel stert/ succes

10 jaar geleden

Afgelopen nacht ging best redelijk, maar de dag was een drama. Huilen en nog eens huilen. En het inslapen blijft een probleem. Maar we houden de moed er in.

10 jaar geleden

Ik zou je graag willen helpen maar weet het zo ook even niet. Hopelijk is het afgelopen nacht ook weer goed gegaan wat jullie vertrouwen geeft en ook een beetje rust.