{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nachtmerrie nachtmerrie

Zo begon het...

Afbeelding blog 'Nachtmerrie nachtmerrie '

Het is al drie jaar terug dat ik getrouwd ben met m'n eerste liefde. İk was nog 18 jaar en bleek dat ik zwanger was. Hij vond dat dit een teken was en we zijn drie maanden later getrouwd. Alleen onze familie en beste vrienden zijn gekomen. Naja eigenlijk mijn beste vriendinnen, Nico had weinig vrienden. Mijn ouders waren er niet mee eens. 'hij heeft geen verantwoordelijkheid je hoeft toch niet te trouwen omdat je zwanger bent'. Zegt mijn vader. Mijn moeder kijkt me bezorgd aan 'jullie kunnen eerst samenwonen en als het goed gaat kunnen jullie weer trouwen. Je bent nog hartstikke jong Ria vergeet niet dat hij 10 jaar ouder is'. İk kijk mijn ouders hoofdschuddend aan 'mam pap jullie hoeven echt geen zorgen te maken. İk ken Nico al zo lang en jullie ook. Hij is lief voor me hij is de vader van mijn kindje. Dit is altijd waar ik over gedroomd heb. Het is natuurlijk snel gegaan. Maar ik voel me er goed bij'. Mijn moeder omhelst me 'oke liefje maar weet dat de deur altijd open voor je staat' mijn vader kijkt me ook goedkeurend aan en zegt 'altijd dochter altijd, zeg maar tegen Nico dat het goed is. Als jij hem als je man ziet is hij nu ook mijn zoon'.

Nadat m'n ouders toestemming hebben gegeven zijn we getrouwd. Alles ging goed. Hij werkte kwam thuis. We aten samen keken films of we gingen uit eten. Mijn buik werd steeds groter. We genoten er van. Na drie weken wisten we wat het ging worden een dochter of een zoon. 'als het maar gezond is Ria' zegt Nico. 'ja maar heb je echt geen voorkeur. Natuurlijk wil ik ook dat het een gezonde baby is maar een kleine lieve meisje is altijd mijn droom geweest'. Zeg ik met een glimlach. Nico lacht en omhelst me. 'nog drie weekjes en dan weten we het. Kunnen we een naam vinden voor ons prins of prinsesje'. İk lach en geef hem een kusje 'alles gaat zo goed Nico zelfs mijn zwangerschap gaat heel goed. Kijk ik ben nooit misselijk of heb ergens anders last van. Dit zegt al dat het een lieve meisje is'. Nico kijkt me aan 'schat het maakt niet uit wat het geslacht is als het maar gezond is'. İk lach en ruim de tafel op. ‘mijn ouders hebben gebeld ze willen dat we langskomen. Ze willen ons wat belangrijks vertellen’. İk kijk Nico aan ‘weet je wat het is? Wat kan zo belangrijk zijn denk je’? ‘geen idee gaan we straks wel horen’. Aan zijn antwoord zie ik dat hij het niet belangrijk vindt. İk moet niet niet denken als mijn ouders dat aan mij zouden zeggen was ik er naar toe gevlogen. ‘maak je geen zorgen Ria is waarschijnlijk niks belangrijks. Je weet hoe mijn ouders zich om alles druk kunnen maken’. İk knik en ruim alles op. ‘ik kleed me om kunnen we gaan’. Door stress heb ik gelijk last van mijn buik. Het doet geen pijn maar het is zeurend. İk probeer me te ontspannen en kleed me om. De vader van Nico heeft me nooit gemogen. Geen idee wat zijn rede is. Hij is jaloers op je zegt Nico altijd. İk probeer niet veel na te denken en loop naar beneden.

‘hoi mam hoe gaat het’. Zegt Nico tegen zijn moeder. ‘kom maar naar binnen dan hoor je het hoe het gaat’. Zegt zijn moeder heel bot. İk voel dat er geen leuke dingen gaat gebeuren. Zijn ouders hebben altijd ruzie maar waarom moeten wij komen? İk knijp in de handen van Nico. Hij kijkt me aan en geeft een knipoog. Als we samen naar binnen lopen kijkt zijn vader ons nors aan. ‘kom naar binnen Nico maar waarom heb je haar meegenomen’? Zijn vader heeft me nooit gemogen. İk heb al gelijk spijt dat ik gekomen ben. ‘zal ik maar in de auto wachten’ vraag ik Nico. ‘nee Ria. Jullie zijn getrouwd en je draagt mijn kleinkind. Luister niet naar Robin maar wat jullie nu gaan horen is niet leuk. İk ben het spuugzat en kan en weet zelfs niet hoe ik er mee om moet gaan’. ‘Het is goed we zijn der vertel nu wat er aan de hand is’. Zegt Nico. Robin begint met zijn vingers te spelen. ‘jongen ik heb een groot probleem. İk zit in de schulden en weet niet hoe ik het moet betalen ik heb je hulp nodig’. İk zie aan Nico dat hij boos word. ‘alweer pa heb je het weer voor elkaar gekregen! Luister ik kan je niet meer helpen ik ben nu getrouwd en verwacht een kind. İk kan niet zomaar m'n spaargeld aan je geven’. Zijn moeder begint te huilen ik weet zelf ook niet hoe ik er mee om moet gaan en staar naar de grond. İk hoor ze nog feller tegen elkaar doen Els begint nog harder te huilen. İk voel me duizelig worden. Misselijk en begin ook buikpijn te hebben. İk probeer naar lucht te happen het wordt steeds benauwder. ‘Ria gaat het Ria’. Zegt Nico. ‘ze doet het expres zoals ze gelijk zwanger werd. İk hoop dat het niks word. Gatver een kleinkind van zo'n vrouw. Verder hoor ik niks meer alleen geruis. Dan word alles zwart. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je