{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naar buiten

Als nieuwe moeder vroeg ik me af wat 'normale' uitstapjes zijn voor moeder en kind om tijdens het zwangerschapsverlof te ondernemen.

Afbeelding blog 'Naar buiten' Achtergrond blur afbeelding
Als nieuwe moeder vroeg ik me af wat 'normale' uitstapjes zijn voor moeder en kind om tijdens het zwangerschapsverlof te ondernemen. Normaal heb ik tussen haakjes geplaatst aangezien iedere bevalling en daarmee de gesteldheid van de moeder anders is. Dit geld natuurlijk ook voor de hoeveelheid prikkels die een baby aan kan en zijn/haar dagritme. Mijn dochter is, nog geen twee uur oud, voor het eerst het huis uit geweest om naar het ziekenhuis te rijden en de dag daarna gelukkig weer naar huis. Dit vindt ik echter niet echt meetellen. De echte eerste keer was ze vijf dagen oud, omdat ze bijna weer op geboortegewicht zat en het heel erg lekker weer was had de kraamverzorgster voorgesteld om naar buiten te gaan. Ik zag er zelf erg naar uit om weer naar buiten te gaan dus was hier heel erg blij mee. Samen met de papa zijn we naar het dichtsbijzijnde winkelcentrum gegaan om kleertjes te kijken (we wisten niet of het een jongen of meisje zou worden dus hadden met name unisex kleding in huis). Toen het me toch iets teveel werd zijn we even gaan zitten voor een op koffie en gebak voor we weer terug gingen naar huis. De rest van de dag toch maar op de bank doorgebracht. In de bijna vier weken die ze nu oud is, volgden wandelingen naar de eendjes en consultatiebureau. Een paar wandelingen door het historische stadscentrum waar ze heel veel aandacht kreeg, met name Italiaanse toeristen wouden heel graag in de kinderwagen kijken. En nog een paar keer gewinkeld/buiten de deur geluncht. Ze is zelfs al heel even op het zomerkamp, waar haar vader heen zou gaan, geweest zodat hij haar trots kon showen. En vanochtend vroeg naar Schiphol om haar oom op te halen. Nu is het echter zomervakantie en worden er veel evenementen georganiseerd. Zonde dus om binnen te blijven zitten. Ik merk dat ze ervan geniet om buiten te zijn en daar rustig van wordt, maar ben ook bang dat ze teveel prikkels binnen krijgt. Wat hebben jullie gedaan/zouden jullie doen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je