{{ message.message }}
{{ button.text }}

Na 38 weken zwangerschap ging het fout

Afbeelding blog 'Na 38 weken zwangerschap ging het fout'

Vanessa Fernandez Arango (30) uit Bilbao is blogger en postte in mei een foto met een positieve zwangerschapstest. Het was eindelijk gelukt, na vruchteloos proberen en twee miskramen. Maar toen ging het fout. 

Toen Vanessa en haar man Jonathan Garcia (32) zwanger waren schreef zij bij de post: ''Het begin van het einde, het begin van het voelen van leven en het einde van het lijden”

Vanessa en Jonathan hebben elkaar op de dag dat Spanje de wereldbeker won (2010) leren kennen, een paar jaar later ging hij op zijn knieën en in juni 2016 zijn ze getrouwd. De vervolgstap was duidelijk: een kindje. Maar dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Na twee buitenbaarmoederlijke zwangerschappen moesten haar eileiders weggenomen worden. Ze kozen voor IVF. 

Het was een moeilijke en emotionele periode, Vanessa begon haar verhalen te delen op een open Instagramaccount. 

Vorig jaar 8 mei: de eerste post, een foto van een positieve zwangerschapstest. 

Ik kijk al 5 maanden naar dit beeld en het is nog altijd alsof het de dag van gisteren was. Alles herstelt, ook na alle ellende die wij al hebben meegemaakt. Ik ben de moed niet verloren maar heb doorgezet. En dat heb ik niet alleen gedaan. De man van mijn leven was aan mijn zijde. Hier zal ik ook over hem praten, want hij heeft mijn lijden van de andere kant meegemaakt. ONS lijden. Dus hier begint ons verhaal, ons verhaal met een gelukkig einde

Vanessa Fernandez Arango

Elke week werden er op hun Instagramaccount vrolijke foto's gepost. Een stralend koppel, de prachtige buik van Vanessa en de alvast gekochte babykleertjes. Maar ook de minder momenten hebben ze gedeeld, zoals de zwangerschapsdiabetes die bij Vanessa werd geconstateerd.  

Toen Vanessa 38 weken zwanger was ging het verkeerd, ze werd opgenomen in het ziekenhuis en de artsen besloten een spoedkeizersnede te doen. Maar tegelijkertijd ging de toestand van Vanessa steeds sterker achteruit, ze kreeg een hartstilstand en overleed.

Op 2 september schreef Jonathan het volgende op haar Twitteraccount: 

Dit is de man van Vanessa. De dokters hebben een spoedkeizersnede gedaan in het operatiekwartier. Ons kind ligt op de afdeling intensieve zorgen, maar Vanessa heeft het niet gehaald. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat ik dit account zal afsluiten. Bedankt dat jullie haar gelukkig hebben gemaakt.

Jonathan Garcia

Wat de doodsoorzaak precies was is niet duidelijk. Een hartstilstand tijdens een spoedkeizersnede is in elk geval wel ongewoon. 

Het kindje van Vanessa en Jonathan heet Alvaro en heeft zich er doorheen gevochten. Jonathan houdt nu iedereen via het Instagramaccount op de hoogte. 

Het gaat alsmaar beter met Alvaro, beetje bij beetje. Hij moet nog heel wat tests ondergaan en zal nog een tijdje op intensieve zorgen moeten blijven, maar zijn toestand gaat langzaam vooruit.

Jonathan Garcia

Ik had nooit gedacht dat het afscheidsbericht ter ere van mijn vrouw zo een lawine aan steun teweeg kon brengen. Ik ben van plan om haar droom verder te zetten en andere koppels met vruchtbaarheidsproblemen te blijven helpen. Ze was uniek. De beste vriendin, dochter, partner en echtgenote. En ik ben er zeker van dat ze ook een geweldige moeder was geweest.

Jonathan Garcia

Bron: HLN

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je