{{ message.message }}
{{ button.text }}

Muziek op schoot

Waar ik erg naar uit zag om samen met mijn dochter Stella te gaan doen was muziekles. ''Muziek op schoot'' wordt het ook wel genoemd.

Afbeelding blog 'Muziek op schoot' Achtergrond blur afbeelding
Een van de dingen waar ik erg naar uit zag om samen met mijn dochter Stella te gaan doen was muziekles. "Muziek op schoot" wordt het voor de kleintjes genoemd. Vanaf dat je kindje goed zelfstandig rechtop kan zitten kan je hier aan deelnemen. Wijsje in mijn hoofd Mijn dochter is volgens mij echt geboren met muziek in haar hoofd, werkelijk overal hoort ze een melodie in. Een winkelkarretje dat over de kinderkopjes dendert; zij zit te swingen in haar kinderwagen. Een alarmbel gaat op Schiphol om aan te geven dat de bagageband gaat draaien; zij gooit haar handjes in de lucht en begint te klappen. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk, wij gaan op muziekles! Leerzaam Afgelopen augustus begonnen we met de muziek op schoot cursus. En het is iedere week weer een feest. De groepen zijn niet groot (bij ons zijn het 5 kindjes die mee doen) waardoor het makkelijk is voor de lerares om contact te maken met haar kleine cursistjes. En ook voor de onderlinge interactie tussen de kinderen is het fijn dat de groep niet al te groot is. Nu zal je misschien denken, wat heeft mijn zoon of dochter nu aan liedjes zingen? Nou: heel veel! Spelenderwijs wordt mijn dochter gestimuleerd in haar taal- en denkvermogen. Haar auditief en visueel waarnemen wordt geoefend en de motorische bewegingen geactiveerd. En, ook heel belangrijk, het verstevigt de band tussen mij en Stella! Hoe ziet zo'n les eruit? De lessen zullen uiteraard niet overal hetzelfde zijn maar over het algemeen zal het ongeveer het volgende omvatten. Bij binnenkomst gaan we in een kring zitten en worden alle kinderen begroet. Wat een heerlijk gezicht die hoofdjes als ze hun naam horen in een liefdje gezongen door de juffrouw. Daarna zingen we samen, al dan niet reeds bekende, liedjes bijvoorbeeld met behulp van bijvoorbeeld belletjes of sambaballen waar de kinderen zelf geluid mee mogen maken. We zingen liedjes over alledaagse dingen, bijvoorbeeld over in bad gaan, aankleden of op reis met de trein. We sluiten weer af met een afscheidslied. De lessen duren 30 minuten en dit is voor kinderen van deze leeftijd lang genoeg. Wij sluiten de eerste periode nu bijna af maar na onze vakantie gaan we zeker weer verder. Sinterklaas en kerstliedjes staan dan op het programma. Het wordt steeds leuker! Als ik Stella naar binnen draag, haar jas uit doe en haar op de grond zet begint ze, zodra ze het keyboard van de juffrouw ziet, al te 'swingen' op de grond. Het is echt iedere week genieten. Ik kan echt iedere ouder aanraden hier een half uurtje per week voor vrij te maken!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je