Snap
  • Baby
  • Gezond

Muggen-wat kun je er tegen doen?

Muggen zijn vervelende zoembeestje die jeukende muggenbulten veroorzaken. Wat kun je er tegen doen?

Zelf heb je waarschijnlijk al moeite om goed te slapen als er continu zo`n zoembeestje rondom je oren vliegt. Voor een kind is een mug vaak nog vervelender. Behalve slecht slapen door het gezoem van muggen, zijn veel kleine kinderen ook bang voor insecten. Bovendien veroorzaken muggen muggenbulten die vreselijk kunnen jeuken. Muggen- wat kun je er nu eigenlijk echt tegen doen?

Muggen in de slaapkamer van je kind

Als ouder kun je ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk muggen de kinderkamer binnendringen. 

Dit doe je door een klamboe boven het kinderbed te hangen.

Aangezien sommige kinderen dit niet zo prettig vinden, kan het plaatsen van horren een prima optie zijn.

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook nog muggenlampen die heel effectief schijnen te zijn.

Andere mogelijkheden om muggen bij je kind weg te houden

Er zijn verder diverse mogelijkheden om je kind te beschermen tegen muggen wanneer jullie lekker een dagje uitgaan.

DEET is een middeltje waar deze zoembeestje een gruwelijke hekel aan hebben. Dit middel vind je onder andere in muggensprays en sticks. Let op! Niet alle middeltjes met DEET zijn geschikt voor kinderen. Bovendien krijgen sommige kinderen helaas last van de slijmvliezen door DEET. Vraag eventueel extra informatie bij de drogist of apotheek.

Verder zijn er speciale polsbandjes verkrijgbaar die je kind kan dragen als jullie buiten zijn. Deze polsbandjes zien er ook nog eens leuk uit, dus twee vliegen ( of beter gezegd: muggen ) in één klap!

Wat als je kind toch door een mug gestoken is?

Hoe dan ook; je kind komt heus weleens in aanraking met een mug. Daardoor krijgt hij muggenbulten die vreselijk kunnen jeuken. Je kunt de jeuk verminderen door met je nagel een kruisje op de bult te zetten, een Weegbree blad uit te wrijven op de bult of deze te behandelen met azijn. Daarnaast zijn er bij de drogist of apotheek diverse middeltjes beschikbaar om de jeuk te verminderen.

Wat doe jij om muggen in de buurt van je kind te weren? Reageer ook!

9 jaar geleden

Ik heb het idee dat zo`n kaarsje niet echt helpt, maar koop het toch ieder jaar maar weer. Je weet immers maar nooit....:)

9 jaar geleden

Klinkt heel goed!

9 jaar geleden

Sneu is dat, he!

9 jaar geleden

Helemaal weghouden lukt ze niet, maar ik let wel goed op de horren voor de ramen of die geen kiertjes hebben enzo. Helaas voor mijn zoontje is hij meestal de klos als er eenmaal een mug in huis is. Lekkerder bloed zeker...