{{ message.message }}
{{ button.text }}

MOMMY'S VLOEIBARE GOUD!!!

Yes!!!! 1 jaar borstvoeding.. wie had dat ooit gedacht.. Lees hier ons borstvoedingsavontuur..

Afbeelding blog 'MOMMY'S VLOEIBARE GOUD!!!' Achtergrond blur afbeelding

Wat wordt het allemaal mooi omschreven: Borstvoeding! Altijd bij de hand, goedkoop en uiteraard het allerbeste voor je kind.

Nou dacht ik bij kind nummer1,dat gaan we dan eens proberen. Helaas strandde deze poging al vrij snel toen bleek dat zoonlief reflux had, waar ik niet tegenop kon kolven en ging wij na een paar weken over op kunstvoeding. Hij is inmiddels 8 jaar oud, dus op de fles worden ze prima groot ;)

Bij kind nummer2 deden wij weer een poging. Maar ook deze keer liep het stroef in de begin fase en besloot ik ook nu vrij snel over te stappen op kunstvoeding. Het was toch eigenlijk wel heel makkelijk, iedereen die de fles kon geven. En mij daarmee ook kon ontzien. Daarnaast had ik nog een peuter rondlopen die aardig wat aandacht vroeg. Dus de hele dag met een kind aan de tiet zag ik he-le-maal niet zitten.

Maar vorig jaar kregen wij kindje nummer 3. En was ik vastberaden om het dit keer iets serieuzer aan te pakken dan voorgaande keren. Ik had nu immers meer tijd aangezien de andere 2 al naar de basisschool gingen. Dus starte ik direct naar de geboorte met mijn 3e borstvoedingsavontuur. Heel moeilijk kon het niet wezen, want HEY.. iedereen met een stel boobs kan voeden toch???

Nou dames, hier ging het dus helemaal niet zo rooskleurig en simpel als ik had gedacht van te voren. Het was kei en kei hard werken, een doorzetten doorzetten doorzetten. Ik had nooit gedacht dat je zo'n bikkel moest zijn om de eerste maanden door te komen. Uiteraard ben je na de bevalling ontzettend moe (Mijn bevalling duurde maar liefst 60uur, dus ik was compleet van het padje na twee en halve dag) en daar ga je dan. Om de 2 uur een klein mini mensje aan de tiet. En OMG, wat doet dat pijn.. elke keer die eerste paar slokjes.. tenenkrommend. Maar ook dat went na ong 2 weken om de 2-3uur voeden, ja.. OOK snachts.

Wanneer je denkt dat om de 2 uur voeden veel is, heb je de regel dagen nog niet meegemaakt. Wat betekend dat kindlief om de melkproductie (ja, its all about the production) op te krikken gewoon een dag of 2 non stop aan de tiet blijft gekleeft. Zonder grap.. anders is het onrust en daar wordt niemand blij van. Maar goed, alles voor de kleine.. dus je geeft je over..

Toen kregen wij een periode van Verborgen reflux en dit had allemaal te maken met een te strak tongriempje bij zoonlief, dus deze werd geklieft door de laktatiekundige, ook dit is echt geen pretje om te ondergaan. Al leek zoonlief snel gekalmeerd, mijn moederhart brak.. want HEY.. wat deed ik mijn kind wel niet aan joh. Uiteindelijk leek dit baat te hebben en kon zoonlief veel beter drinken dan voorheen.

Daarna volgde er een wekenlange struggle met spruw.. mondje van zoonlief zat onder de blaasjes. Zo ontzettend zielig, hij had er veel last van en ik inmiddels ook. Lees: stekende pijn in borst, schouder en rug. De middeltjes van de huisarts hielpen niks en na het 3e kuurtje grepen wij naar de (illegale) Gentiaan Violet. Illegaal of niet.. het werkte als een tierelier. Het is een paarse substantie die je in het mondje van de kleine moet smeren. Dus wij zagen er een paar dagen niet uit. Wist ik veel dat het paarse goedje dagen zichtbaar bleef. Zoonlief liep rond met een paarse mondje en ik met paarse boobs (!) Hahah maar goed, topspul! En we waren snel van onze klachten af. Heerlijk, we konden weer pijnloos voeden.. tot dat!!

Er een aantal borstontstekingen volgde als gevolg van overproductie.. ziek koorts alles!! Wauw... Dit resulteerde uiteindelijk weer in een productiedip... wat weer betekende dat je weer een aantal regeldagen kon verwachten.

Dit is allemaal grotendeels in de eerste 3-4 maanden voorgevallen. En tegen de tijd dat wij dit allemaal hadden overwonnen dacht ik 'Hell no, dat ik er nu zomaar mee ga stoppen!!!!!!'. Ik was volhardender dan ooit. En toen ik weer begon met werken na mijn zwangerschapsverlof begon ik met kolven op werk. Bijna 2 uur per werkdag zat ik op een apart kamertje met mijn zoemende kolf, melk te verzamelen voor mijn kleine ventje die het vervolgens toch niet opdronk, omdat hij de fles volledig weigerde.

We hebben toch commentaar gehad, want wat doe je jezelf wel niet aan! En krijgt je kind wel voldoende binnen? Lust je kind dan ooit nog wel normale flesvoeding? Wordt hij zo niet mega aanhankelijk? etc etc

WAUWWW... als ik dit allemaal opschrijf, ben ik trotser dan ooit. Ik heb dit allemaal getrotseerd en heb mijn kleintje het beste van het beste gegeven. Want zoals mijn lichaam voor hem zorgde tijdens de zwangerschap en de placenta hem voedde, zo deed ik dat ook na de zwangerschap, met mijn GEWELDIGE BOOBS! Wat is het lichaam toch een geweldig iets! Want ik kan nog uren doorgaan over de hormoon aansturing en alle voordelen. maar 1 ding is zeker...Mommy milk rocks.

Morgen is mijn zoontje alweer 1jaar.. en ik voed hem nog altijd. Yes!! Wie had ooit gedacht dat wij hier samen zo van zouden genieten. Wij hebben onze mijlpaal van 1jaar gehaald.. en wie weet.. halen we ooit wel de WHO norm. Zolang wij er ons maar goed bij voelen.

Aan alle (borstvoedende) mama's... YOU'RE DOIN A GREAT JOB!!!!! En laat je niet gek maken door commentaar van anderen. Er zijn altijd wel mensen die iets op te merken hebben. En wil je advies.. of heb je zelf tips om te delen. Laat een bericht achter.. wellicht kan je er andere mama's mee helpen.

Liefs,

Sharon

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je