{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moet het voelen als 360 graden anders?

Sinds de geboorte van mijn zoontje blijf ik me verbazen over de frequentie van de volgende vraag die aan mij gesteld wordt. "Ben je al gewend aan je nieuwe leven, aan alle veranderingen?"

Afbeelding blog 'Moet het voelen als 360 graden anders?'

Okay, wij hadden ons niet ingesteld op een kindje. Ons leven was er niet naar ingericht, wellicht dat het ook daarom is dat iedereen te pas en te onpas aan ons vraagt "Hoe is het? Al een beetje gewend aan je 'nieuwe' leven?".

Maar wij ervaren dat helemaal niet op die manier. En verbazen ons echt als deze vraag gesteld wordt.

Misschien zijn we wel heel pragmatisch ingesteld, of zoals ook vaak gesteld "jullie zijn zo nuchter". Maar vanaf het moment dat we besloten de zwangerschap uit te zitten en een kindje in ons gezin te laten komen, was dat het nieuwe plan, het nieuwe idee. Zo zal het zijn, zo gaan wij dat doen.

En vanaf het moment dat hij geboren is, paste het in ons schema, in het ritme. We hebben natuurlijk gemazzeld met het feit dat het een makkelijke baby was die na een paar weken al volledig doorsliep. Maar ondertussen is hij bijna 10 maanden en past hij nog steeds in het ritme. Ondanks dat wij niet het idee hebben ons ritme te hebben aangepast. Daarom ervaren wij ook helemaal geen veranderingen, we doen de dingen die we altijd al deden (waren we dan zo huiselijk, ik weet het niet) en gaan en staan waar we willen (hij gaat gewoon mee).

Dus als ons de vraag wordt gesteld, beamen wij .. het gaat prima, hij is makkelijk, we hebben geluk gehad, we hoefden niet veel te wennen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je