{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moedermaffia

Echt, ik krijg de rillingen van dat woord. Maar ook van de moeders die zich aangesloten hebben in de moedermaffia bende. Waarom? Dat vertel ik je nu.

Afbeelding blog 'Moedermaffia'

De moedermaffia.
Ik vind het maar een raar woord.
Ik denk namelijk in beelden en ik zie dan echt een maffiabende met moeders die het nooit met iemand eens zijn die een andere opvoedmethode hebben.
In zwart met een moedermaffialogo op hun rug van hun leren jack met om zich heen babyvoeding, flesjes en spuugdoekjes tot luiers van gebreide tot hydrofiel doeken tot die uit de supermarkt.
Maar allemaal hebben ze 1 regel, de Gouden Regel, namelijk; Iedereen afzeiken waar jij het niet mee eens bent en helemaal de grond in boren tot het pijnlijk gaat worden.
Dicht bij hun gevoel komen, op hun ziel trappen.

Oke, dat is dus een tikkeltje overdreven, precies zoals het woord: Moedermaffia ook is.
Maar helaas is het wel zo.
Zodra er maar iemand tegen fllesvoeding is, of geen herbuikbare luiers gebruikt, niet die ene geweldige Dr.Brown fles maar Difrax of een MERKLOZE.... Hoe durven ze dat laatste te gebruiken!
Over dragen in een draagsysteem die niet ergonomisch is of verkeerd gebruikt wordt, of pas op.. een NIET ergonomische drager!
Je zou je kind tegenwoordig bijna mishandelen als je ze A: In de kinderwagen legt, want dragen is intiemer en goed voor de band tussen ouder en kind, dus hup, weg met die kinderwagen.
Maar niemand die er bij nadenkt dat je ook prima boodschappen IN de kinderwagen kan leggen en je kindje kan dragen, dus om nu meteen de kinderwagen de deur uit te doen?
Nee, bewaar het in ieder geval voor je boodschappen als je er voor kiest je kindje zo ongeveer 24/7 te dragen.
Nu draag ik ook mijn jongste dochtertje van bijna 2,5 in een jawel, ergonomische draagzak van ByKay maar nooit 24/7, want zo mini is ze niet meer met 92 cm, dus zo compact als een net geboren baby in een drager zit ze niet meer.
Al zou ze het liefst nog wel willen, maar dat past niet.
Ga het overigens ook maar niet proberen, want lijkt mij voor haar en mij niet fijn als ze met 92cm groot/klein dubbelgevouwen in de kikkerhouding in een draagzak gaat zitten.
Die knieen in mijn rug... Auw...

Maar weet je, ik snap het gewoon niet.
Die moeder die vanaf hun telefoonscherm of computerscherm driftig, haast helemaal over de zeik, met rood hoofd, stoom uit hun oren en zweetdruppels op hun hoofd (beeldend denken weer..) typend op hun telefoon of toetsenbord, of meer rammend er op en al hun frustratie van de afgelopen periode van slecht slapen, want baby steeds wakker, slecht etende kinderen, tegen een burn-out aan lopen of weet ik veel, een andere moeder die een hele leuke foto heeft gepost van haar en haar dierbare kroost compleet aan het afzeiken zijn.
En niet een beetje, nee het gaat het tegenwoordig en keihard tegen aan.
Soms tot uitingen: 'Je verdient het niet om kinderen te hebben', 'Ik ga de kinderbescherming bellen', 'Jij verwaarloost je kinderen omdat je een avondje op stap bent met vriendinnen en jij je kind bij de vader laat om OP TE PASSEN OP JOU KIND.' (Huh, sinds wanneer past een vader op zijn eigen kind, hij is medeopvoeder van het kind!! Joehoe?!)

Ik kreeg een keer een moedermaffia, nu we dat woord toch gebruiken, over mij heen omdat ik een foto plaatste van mijn jongste dochtertje en mij in het ziekenhuis en ik haar een FLESJE gaf.
Ik mocht namelijk geen borstvoeding geven, omdat ik zware medicatie na de bevalling had gekregen en ik helemaal groggy was van een narcose waar ik op die foto net uit was na een spoedingreep en ik net na een nacht op de High Care, omdat het niet bepaald goed ging met mij.
Kan haar moeilijk laten verhongeren toch?
Maar dan hoor ik alsnog borstvoeding aan te bieden en moest ik op zoek gaan naar donormelk.
Joehoe?! Ik ben verdorie nog blij dat ik er nog ben en denk je nou werkelijk dat ik op mijn gemak de baby maar honger laat lijden tot ik donormelk heb gevonden?
Dikke doei met je donormelk! Ze gaat het vast geweldig doen, ook met fles voeding!
Ik kan je zeggen dat ik inderdaad een dochtertje van 2 heb (En een van 11, een van 7 en ook nog een van 4. Nope ik heb niet stil gezeten en ja, alle 4 echt meisjes, oh en hun namen beginnen alle 4 met de L, super onhandig met post vooral... Ik weet nooit wat voor wie is tot ik een geboortedatum zie.).
Maar goed, dat babytje is nu dus 2 jaar en ziek is ze amper, geen enkele allergie, super pienter kind (heeft ze van mij hoor! ;-) ). Snel in haar ontwikkeling en met praten, want ze kletst de oren van ons hoofd, precies haar 3 oudere zussen... Maar die zijn ook haar voorbeeld.
Ikzelf ben de rust zelve, praat weinig en ben heel rustig...
Hahahaha, trapte je daar in?! HA!
Ik ben een type ADHD, praat veel en graag tot ergernis van mijn man, want zijn 4 dochters doen hun moeder perfect na!!
Alleen niet met opruimen, want dat doe ik vaak alleen, poetsen ook, maar naar de wc gaan en douchen niet.
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat het dus helemaal goed is gekomen met mijn baby van nu bijna 2,5 (ja ze is nog steeds mijn baby) (Ohoh... mag dat van de moedermaffia? ;-) )
Het gaat erom dat jij als, in dit geval, moeder zijnde doet wat goed voelt in de opvoeding van JOUW kinderen.
Een totaal onbekende heeft gewoon zijn klep te houden over hoe jij je kind opvoedt!
Jouw kind, jij kent je kind en je weet wat je doet.
Tenminste, daar ga ik vanuit.
Hoewel ik bij mijzelf soms ook wel eens twijfel of ik het wel goed doe en soms doe ik ook maar wat, zoals elke ouder.
Als ik op het schoolplein sta, denk ik vaak ook: 'Al die moeders hier he... Die doen ook maar wat...'
En dat is prima!

Dus beste medemoeders die het zo fijn vinden om een andere moeder enorm te bekritiseren...
Steek die tijd lekker in je eigen gezin, in jouw manier van opvoeden en aandacht geven.
Waarom ga je die tijd in hemelsnaam in een ander steken waar jij het toch niet mee eens bent en je die moeder maar gaat zitten afzeiken, want dat lees ik vooral veel!
Dat er moeders afgezeken worden en echt om de meest stomste dingen ooit....
WAAROM!
Pleur die telefoon aan de kant, zet je pc uit of klap je laptop dicht en kijk naar je eigen kroost.
Steek de tijd, die jij nu verspilde aan het enorm afzeiken en bekritiseren van een totaal onbekende van je lekker op een positieve manier in je eigen gezin.
Dat is toch 100x waardevoller dan iemand op haar ziel trappen?
Want je kan een moeder enorm onzeker maken door grof tekeer te gaan.
Leef en laat leven en staat het jou niet aan?
Scroll lekker door, lees het niet, bekijk het niet en reageer ook vooral niet.
Want echt, niemand vindt je leuk wanneer je een ander zo afzeikt en bekritiseert.

Joe!!! Groetjes!

Denise

p.s. Lees het wel aub met een knipoog natuurlijk.
Maar ik wil wel duidelijk maken dat het afzeiken en enorm bekritiseren van een andere moeder gewoon niet kan.
Tenzij er echt een gegronde reden voor is, maar dan kan het nog op een subtiele manier.
Moedermaffialeden zullen gewoon nooit mijn vriendinnen worden.
Nope, echt nooit niet gewoon.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je