{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moe zijn en schuldig voelen

Afbeelding blog 'Moe zijn en schuldig voelen'

Ken je die dagen dat je gewoon even geen energie hebt! Geen energie om eigenlijk het huishouden te doen, geen energie om iets te ondernemen of te spelen met je kindje. Ik denk dat iedereen die dagen wel heeft of je nou met een partner bent of alleenstaand bent. Of je nou 1 kindje hebt of meer. Ik heb die dagen weleens. Dagen dat ik nergens zin in heb minimaal met hem doe spelen en weinig in het huishouden doe. Ik ben een alleenstaande moeder, een keuze die ik zelf heb gemaakt en wat ik overigens helemaal niet erg vind. De vader is gewoon in beeld, hij komt paar keer in de week savonds langs om hem in badje enzo te doen en neemt hem op zondag een halve dagje mee. (en dan doe ik ook het meeste in het huishouden😂) ik voed mijn zoontje met alle liefde op en de meeste dagen heb ik veel energie en wandel ik paar keer met hem, speel ik veel met hem en ga ik er veel op uit. Gelukkig woont mijn moeder niet heel ver en als het mooi weer is, is het een heerlijke lange wandeling van 40 minuten denk ik. En zij is overigens ook veel hier dus dat vind ik zelf ook heel fijn, even een uurtje zodat ik even op mijn gemak en snel het huishouden kan doen. Maar waar het dus eigenlijk over gaat zijn dus de dagen dat ik even geen energie heb en zo onwijs moe ben dat ik echt even nergens zin in heb. Het liefst lig ik dan de hele dag op de bank een filmpje te kijken en neem ikeen lekkere lange douche . Wat niet kan omdat ik natuurlijk iemand heb om voor te zorgen, en wat ik ook echt niet erg vind hoor, begrijp me niet verkeerd!!! Maar die dagen zijn er wel dat ik dan minder doe, minder met hem spelen en inplaats van paar keer wandelen, maar 1x wandelen en niet heel lang! Minder in het huishouden doe en denk en zeg dat komt morgen dan wel weer. Maar ik voel me dan wel weer schuldig, pff zo weinig energie arme mannetje denk ik dan en dan zeg ik ook tegen hem sorry dat mama vandaag even geen zin heeft om met je te spelen. En ik ben dan ook blij als die dag weer over is en ik de volgende dag weer meer energie heb. Het is overigens niet dat ik dan helemaal niks doe en niet met hem doe spelen maar wel in mindere mate. Misschien komt het weinig energie sommige dagen te hebben omdat het ook soms echt een moeilijke slaper is overdag en ik dan constant bezig ben om hem inslaap te brengen of hem inslaap te houden, maar weet zelf ook wel dat die tijd komt dat het makkelijker gaat en dat gaat het ook gelukkig! Toch ondanks dat ga ik elke dag met hem wandelen en probeer ik zoveel mogelijk met hem te spelen! Maaar hij moet het natuurlijk ook leren om alleen te spelen en dat lukt hem ook wel aardig. Toch blijft dat schuld gevoel soms knagen. Speel ik te weinig met hem, doe ik te weinig met hem? Sorry lieve mannetje dat mama zo moe is, dat zeg ik die dagen dan tegen hem. Maar ik denk dat iedereen die dagen weleens heeft! Hebben jullie die dagen weleens!? Wat doen jullie dan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je