Snap
  • Baby

moe van de goed bedoelde adviezen!

Daar komen ze weer aan, al die mensen met hun goed bedoelde adviezen.. omdat een huilbaby nog niet vermoeiend genoeg is ..

Tja een huilbaby, hoewel ik tegen de 'stempels' ben en kinderen in 'hokjes' plaatsen heeft onze kleine meid inmiddels de stempel huilbaby te pakken. Heb de afgelopen jaren op mijn werk heel wat baby's voorbij zien komen dus ben wel wat gewend en hoewel het slopend is trek ik het nog best goed. Maar wat ik niet meer trek is die mensen met al hun 'goed bedoelde adviezen' bah gek word ik ervan. Van de week zei iemand nog 'weet je wat je moet doen, je moet met haar rond lopen, ja deed ik vroeger ook helpt altijd dan is elke baby stil' serieus!? Denk ik dan.. denk je nou werkelijk dat ik al die weken stil gezeten heb? Heb in de woonkamer inmiddels de nijmeegse vierdaagse gelopen!

elke dag draait alles om haar, prikkels minimaliseren rust reinheid en regelmaat (voor zover mogelijk met een huil baby) maar slapen? Ho maar, hoe we ook proberen overdag slaapt ze niet.

En ja, we hebben alles maar dan ook werkelijk alles al geprobeerd. De osteopaat zei van de week, accepteer dat het zo is, dat geeft al rust laat dat 'in bed slapen' 'bed ritueel' en 'elke twee uur terug naar bed' zoals het boekje beschrijft. Dat ze überhaupt slaapt is veel belangrijker waar en hoe dat dan is is nu niet belangrijk dat komt wel als ze ouder is en het 'huilbaby' zijn over is. (Want ja thank God het gaat over!)

zou alleen zo fijn zijn als de omgeving dat ook accepteert en stopt met die stomme goed bedoelde adviezen.

Zo, dat lucht op...

7 jaar geleden

Als ik volgens boekje zou doen, hebben ze de eerste maanden overdaag veel moeten huilen in bedje omdat ze toch niet wilde slapen. Mijn oudste heeft vooral overdag bij mij geslapen. En huilbaby, beste advies is (sorry, weer een goedbedoelde) laat het over je heen komen, kijk naar je kind wat die wil, wat een ander zegt laat ze het zeggen maar trek een eigen lijn en vertrouw op je gevoel!

7 jaar geleden

Ik kan me voorstellen dat het irritant is als je tips krijgt die je al 100x tevergeefs geprobeerd hebt. Maar je omgeving heeft waarschijnlijk heel erg medelijden met jou. Ze vinden het vervelend voor je en willen je 'helpen'... Ik hoop dat de huilfase snel voorbij is en dat je geen adviezen meer hóeft te krijgen ;-) Tot die tijd: sterkte.